lördag 4 februari 2012

Blommor av nylonstrumpor ( kanske det blir 2012 år senaste "fluga")


Jag tror att det var på 80-90 talet som det var populärt att göra blommor av nylonstrumpor.

Igår kväll kände jag att nu är det brist på foto som kan blir ett inlägg i bloggen. Jag har inget att skriva om i helgen. Dessutom måste jag göra ett färdigt inlägg att spara eftersom jag får besök av min bästa kompis Carina som bor i småland. I veckan har bloggen stigit med 10 läsare och det vill jag försöka hålla kvar. Många läsare är från Sverige men visa dagar har jag haft flera läsare från USA än från mitt eget hemland. Tack alla ni från USA som gillar att läsa min blogg! Tack till er andra också!

I går kväll gick jag runt i huset och spanade om det kanske fanns något som jag har skapat som jag ännu inte har skrivit om. Då hittade jag de här blommorna. Jag minns hur roligt det var att göra dem. Jag tror att jag har kvar material att kunna göra nya blommor. Det ända jag i så fall måste komplettera är färgade nylonstrumpor.




Till blommorna har jag använt mig av materialet:




Eftersom det var några år sedan jag gjorde dessa blommor så har jag inte materialet tillgängligt hemma att fota. Då är det så bekvämt att surfa på Googles bildsök. Denna bilen har jag redigerat i photoshop och beskurit av kropparna och ansiktet på tjejerna. Eftersom fokuset skulle vara på strumpbyxorna.



Ståltråd är stommen på blommans skelett. Jag har svårt att säga vilken dimension det är på ståltråden som jag använde till stommen. Den här ståltråden fick jag upp från
 Jula. Det finns mängder av olika dimensioner på ståltråd.


Blompistiller i mitten på blomman finns i många olika modeller. Tyvärr hittade jag ingen bild. Ändå var jag inne på http://www.pandurohobby.se/Katalog. Men jag kan rekommendera att beställa deras katalog. Den är grattis där är det mycket lättare att hitta allt som finns. På Panduro Hobby köper du också bladen som är formbara.

                                    

Grön blomstertejp finns att köpa i en trädgårdsbutik. Den är väldigt tacksam att arbeta med.

När jag surfade runt bland bilderna hittade jag mängder av bilder på andra bloggar som hade skrivit om blommor gjorda av nylonstrumpor. Och här är en väldig bra bild med verktyg och material som är praktiskt att använda sig av vid tillverkningen av dessa blommor. Jag lånar den och länkar till din sida. Kanske vi tillsammans kan skapa en ny trend igen att göra nylonstrumps blommor. J

                 



Wow! Tack ”Skrotboken” jag blir din nya läsare och trycker på följ din blogg knappen. Här finns hela kittet med beskrivande bilder på våra blommor.



Här kommer en bild till från en annan blomma som jag gjort själv. Jag skall leta lite mer hemma. Jag har för mig att jag skall ha mera blommor eller så har mina föräldrar fått dem. Jag får besöka dem och ta med mig kameran. Efter att ha skrivit detta inlägg började det klia i mina fingrar att tillverka dessa blommor igen. Speciellt efter jag upptäckte bloggen ”Skrotbokens” inlägg.




5 kommentarer:

  1. Sådana såg jag mycket av när jag var liten, och nu på senare år är jag lite frestad att själv prova på att göra dem! Har allt hemma. Utom nylonstrumpor :s

    SvaraRadera
  2. Blommorna var väldigt populära för ett antal år sedan. Men det flest kommer ju igen. Jag tror att det kan vara svårt att få tag i färgade nylon strumpor

    SvaraRadera