söndag 22 juni 2014

På midsommardagen fick vi besök av vintern



I år hade vi tur med vädret på midsommarafton med sol, värme, ingen blåste och uppehåll. Midsommar dagen började också ganska bra dock var det lite kyligare temperaturer. Jag lade mig i solstolen och kopplade av och blundade en lite stund. När jag tittade upp efter 10-15 minuter hade någon släckt ljuset :) Det var lika mörkt ute som på kvällen trots att klockan bara var 10 på förmiddagen. Plötsligt började det blåsa kraftiga vindar. Oväder på gång! Jag skyndade mig in med solstolen under armen. Det började regna så fort jag hade kommit in genom dörren. Då beslöt jag mig för att läsa boken jag håller på med. Jag satte mig på altanen för jag tycker det är en mysig känsla att sitta där när det smattrar på plasttaket. Men efter 5 minuter var det inte mysigt längre för det kom en dundrande skur- Det lät som att taket skulle slås sönder. Jag sprang in och stod och tittade i fönstret på de stora hagelkornen som dundrade ner från himmelen. I 20 minuter vräkte det ner med en enorm kraft. Då funderade vi på hur våra brunare  kunde svälja all nederbörd som flög ner.



När haglet hade börjat avta och det istället regnade normalt, tog jag på mig stövlarna och jackan med paraplyet i ena handen och gick ut. Trots att det var 20 grader varmt ute så hade snön lagt sig på marken. Det var ingen rolig syn när jag kom till garage brunnen och källartrappans brun. Jag fick ösa bort lite vatten/hagelkorn för att brunnen skulle kunna svälja vattnet som stod högt över brunkanten. Ja , hur blev det då innanför? Jag är glad att vi har investerade en vatten/damsugare för mindre läckage. Ovädret medförde 2 timmars städning i källaren/garaget. Detta blir mitt inlägg till veckans Helgutmaning

5 kommentarer:

  1. Oj, vilket väderdrama! Här har det (som vanligt, tänkte jag skriva) både snöat och haglat i midsommar, och däremellan ett antal rejäla regnskurar, men vi har sluppit få in nått i källaren i alla fall...

    SvaraRadera
  2. Nej men fy vilket oväder ni fick. Inte kul med översvämning och att behöva städa också. Hoppas att det blir bättre väder nu.

    SvaraRadera
  3. Oj då, vilken dramatik! Vi har klagat över vädret här och ändå hat det bara varit vad vi kallar aprilväder.

    SvaraRadera
  4. Fy tusan vilket väder :( Inte tror man att man behöver ösa hagelkorn ur brunnen på midsommarafton.Tur att taket höll.

    SvaraRadera
  5. Det blev kylslaget en stund! Sol och värme ska komma i veckan hoppas jag! Elisabeth

    SvaraRadera