måndag 23 juni 2014

Provar att skapa med reklampapper tillsammans med olika förpackningar


Detta var ett projekt som tog mycket längre tid än vad jag trodde. Trots att jag startade redan fredags för att bli klar till Klockarbarns sista återbruksutmaning lyckades jag inte bli färdig i tid. Mitt sista bidraget får bli i form av process variation. Fortsättning får ni vidare i min blogg framöver. Lägg till dig som medlem så får du alla mina uppdateringar smidigt på din blogg sida. Om du inte har en blogg kan du följa mig via g+ (dessa knappar hittar du på bloggens högra spalt). Det går även att följa bloggen via min Facebooksida, som jag inte har lyckats lägga in på min blogg ännu. Men använd länken så hittar du ditt: Susannes blogg på facebook. För att få uppdateringarna smidigt tryck på sidans gilla knapp.

Till dagens bidrag som är ett återbruk av en Pingles förpackning och reklampapper. Helt magiskt är det att forma mönster av reklampappret eller tidningspapper. Idén har jag hämtat från bloggen Hemgjort.


Jag valde tekniken tvinnade pappers remsor. Detta var en spännande ny teknik för mig där det går åt
mängder med klister och det är kladdigt och det tar mycket tid. Ett typiskt terapi arbete! Detta är en teknik som passar mig! Men den tar mycket energi och koncentration så jag arbetar mig sakta framåt. Här har jag försökt skapa ett indianmönster. När allt klistret hade torkat. Strök jag ett lager med lacklim över. Klister blandat med vatten.


När lacklimmet hade torkat ordentligt ungefär efter 24 timmar var det dags att måla vasen. Jag använde precis som Helena rekommenderade i sin blogg akrylfärg. Även målningen tar tid eftersom jag har valt att fokusera på indianmönster med mängder av olika färger och detaljer. Jag får en känsla av tottenpåle, får  du det också?Jag hade ytligare ett mönster i skalen som ville få form. Jag hittade en större kryddburk av glas. Denna varianten blev lite pilligare att tillverka. Men roligt var det och kletigt. Samtidigt som jag tar mina pauser   passar jag på att tvätta händerna. 


Jag fick för mig att burken skulle gå i grönt och blått. Men jag känner mig inte nöjd med resultatet. Jag får nog fila på den lite till och kanske tillsätta någon ljusare färg. Har du något förslag?1 kommentar:

  1. Nä, inga förslag. Däremot blev jag inspirerad att göra en totempåle av Pringlesrullar bara för att du nämnde indian i texten. Plötsligt såg jag framför mej hur den kan/kommer att se ut. Tack för inspirationen! :)

    SvaraRadera