måndag 25 september 2017

Höstkrans med handgjorda svampar

Hej!


Det är söndag och dags att bidra med ett inlägg till Helgutmaningen, jag tänkte att bli mer aktiv igen i denna utmaning. Trots att jag har separerat min personliga blogg och företagsbloggen så är det svårt att inte blanda in företags produkter för det är samtidigt min hobby. I denna utmaning berättar vi om helgens händelse. Jag som numera inte jobbar måndag till fredag ser inte helg som ledighet. Oftast är jag ledig mitt i veckan och har helg då. Men lite helg är det trots allt eftersom den övriga familjemedlemmarna är lediga. Idag har jag varit ledig :) Vi har haft ett strålande väder, det blev en hundpromenad på morgonen dock innan solen var som starkast. Efter veckohandlingen på förmiddagen gjorde jag färdig mina svampar som nu finns att köpa i PysselQvinnan.se/shop/. Svamparna är fina att ha i en höstkrans. Det är inte lika vanligt att det finns höstkransar på ytterdörrarna som det finns på jul. Pröva att göra en höstkrans av naturens växter, stoppa i några svampar som du hittar i shopen.







Svamparna har olika skeletts stommar i foten. Champinjonen längst ner har en mindre kork som fot medan små svamparna längs upp har sladdstumpar som fot. Hattarna är gjorda av små plastpåsar.  skelettena är överdraget med Clay lera som är självtorkande.



Krans stommarna har jag tillverkat av hönsnät. Dem är praktiska att använda till växterna eftersom det finns hål i nätet där du sticker in skaften. För att växterna skall sitta fast behöver du ungefär 2 m ståltråd. Det är praktiskt med grön ståltråd som inte syns på dem gröna bladen. Upphängningskroken är en kapsyl från en drickburk.








4 kommentarer:

  1. Fint höstpyssel och vilket bra tips med hönsnätet! /Lotta

    SvaraRadera
  2. Vad fint med en höstkrans! Det blir jag sugen att göra!

    SvaraRadera
  3. Fina tips om vacker höstdekoration!

    SvaraRadera
  4. Wow så fin höstdekor. Visst är det kul att tillverka saker till olika årstider. Tack för tipset. Uppskattas

    SvaraRadera