tisdag 12 maj 2015

Tavlan som blev en kudde


Hur gick det med biten med den broderade schablonblomman? När jag började projektet hade jag ingen tanke på vad jag skulle använda tygstycket till. Förra veckans symöte visade jag upp den färdig sydda blomman, se inlägget: schablon mall blir broderad tavla. Jag fick några kommentarer med förslag på vad jag kunde använda tygstycket till. Förslagen var kudde eller väska. Eftersom jag fortfarande känner mig som nybörjare i syvärlden med maskinen så vågar jag mig inte på att tillverka en väska. Istället valde jag en kudde. Jag började min framsida på kudden med lappteknik av raka remsor. Först blev det en bred spets. Sen skall jag sy fast ett grönrutigt tyg. 


Jag syr min kudde utan beskrivning. Jag tänker klä om en kudde som har blivit blek. Jag måttade efter kuddens storlek och lade till 10 centimeter runt om. Nu är det bara att klura ut hur jag skall göra resten. jag vet på ett ungefär hur jag vill att kudden skall se ut. Följ med och läs fortsättningen framöver. Kanske blir den färdig till nästa tisdags symöte.


3 kommentarer:

 1. Det kommer att bli en himla fin kudde det där! Enklast är att sy kudden som ett vanligt örngott, det är mitt tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Miris! problemet är att jag aldrig har sytt ett örngott heller. men jag har suttit o knåpat o filurat vid symaskinen trots att det var valborgsmässafton. det blir ett mästerverk att visa upp till nästa vecka. känner mig stolt som en tupp :) ha en bra fortsatt Valborg.

   Radera
  2. Spännande! Ser fram emot att se resultatet!! :) Skönt med folk som kan visa stolthet, det är inte alla förunnat.

   Radera