söndag 31 maj 2015

Av en t-shirt blev det en gym kasse


I dagarna köpte jag ett gymkort och då kändes det passande med en gym kasse till alla kläderna. Jag är mycket stolt över min sydda gym kasse som är ett projekt där jag har varit en Härmapa


Deliacreates finns på Pinterest. Det är en sida med olika skapar tips från olika bloggare. Kassen är gjord av en T-shirt som jag en gång fyndade på loppis och som jag har tröttnat på. I stället för att kassera den så kom  tröja till användning igen.Projektet startade med en slaktning av tröjan där armarna  och kragen avlägsnades. Jag sparade dem i en låda. Man vet inte dem kan komma till användning i ett annat projekt.


Jag tog också tillvara figurerna från tröjan "djävulen" och "ängeln". Figurerna lade jag i samma låda som dem slaktade tröj delarna.


Inne på länken som jag härmar finner du en närmare beskrivning hur du klipper ut väskans grund från 
T-shirten. Denna biten är dubbelvikt.


Sy ihop botten och eventuellt sidsömmarna.Klipp ut ett handtag. Men sy längst upp på handtaget och inte i öppningen som jag gjorde....Det blev att ta fram sprätten och göra det där tråkiga jobbet..... Därefter ritar du sträck med en bläck penna, ( detta ser du tydligare på länken).


Jag gjorde en förändring på min Härmapa. Jag använde taggsaxen istället för den vanliga saxen. Det gjorde att det blev ett helt annat mönster på väskan. Detta inlägget blir också ett bidrag till veckans Symöte. Just som jag skulle slänga klippet från kassen, slog det mig att detta såg ut som blad från ett träd. Det gjorde att jag bestämde mig för att bevara klippet och förvara det i en mindre ask.
2 kommentarer:

  1. Häfftigt återbruk ska nog testa vid tillfälle:-)

    SvaraRadera
  2. Tjusigt! Kul att du vill bara med i Härmapan!

    SvaraRadera