onsdag 18 mars 2015

Kuddfodral i lappteknik med påsytt quilt hjärtan

                                                              Hej!


Jag har läst och studerat i många böcker med lappteknik och quilt. Men jag är bara gjort några få alster ännu. Detta är ett kuddöverdrag med lappteknik med ett quilt hjärtan på framsidan.
Baksidan på kuddfodralet består av två stycken tygbitar av samma sort, som jag har sytt ihop tillsammans med en dragkedja. Jag använde en dragkedja som fanns hemma. Dragkedjan var blå och passade egentligen inte till färgerna på kuddfodralet. Men eftersom den är sydd så tyget går över dragkedjan så syns den blåa dragkedjan inte så mycket.


Det påsydda Quilt hjärtanet är från början ett annat alster som jag hade liggande. När jag hade gjort kuddfodralet färdigt kom jag på att quilt hjärtanet skulle lyfta kuddfodralets utseende. Hjärtanet är handsytt med lappteknik på en botten med brodyrgarn i olika färger. Här har jag också smugit in mina initialer i brodyr som en detalj på en av rutorna i hjärtanet. Den tanken är både från ett tidigare inlägg ”Glasmålning med ett profionellt spetsmönster” Det tipset har jag fått från en bok. Där det stod att etablerade konstnärer ofta smyger in sin signaturer i sitt alster. Jag hade även fastsatta pärlor på hjärtanet som har lossat.2 kommentarer:

  1. Tack för kommentarerna hos mig! Det är klart att du får låna idén med filten, och lavendeln ska torkas innan man använder den. Hoppas det hjälpte :-)
    Jag måste bara säga också att jag tycker det är väldigt strongt av dig att börja blogga trots din dyslexi. Jag önskar dig lycka till!

    SvaraRadera
  2. å, vilket underbart hjärta, smått smått och så fint kombinerat. Även konstnären Carl Larsson smög in sina initialer i sina konstverk. I allafall har jag sett det på barnkammarväggen hemma i Sundborn (där han bodde). Borden som han målade, ser på slutet ut som två band som bildar bokstäverna C och L./Gunlög

    SvaraRadera