söndag 3 februari 2013

Utmaningen med återbruk nr 5 - Drömfångare


Veckorna springer i väg och nu har halva tiden gått på min återbruksutmaning. I morse läste jag igenom alla deltagare inlägg som har varit i fyra veckor. Jag tycker det är viktigt att jag som är administratör för utmaningen visar mitt intresse med en kommentar på era inlägg och ni läsare som kommenterar. Det är inte alltid jag hinner med samma dag. Men så fort jag hinner så kommer du att få respons på ditt inlägg eller kommentar. Nya deltagare som har tillkommit denna veckan är X handarbete. Jag är tacksam för alla som hittar hit och vill delta. I morse upptäckte jag att det hade kommit in nya inlägg på både ni som har varit med tidigare och även nya, som Hanne med sin blogg Metamorfix. Jag har även fått fler förfrågningar på personer som vill delta i utmaningen. Alla är välkomna när ni vill. Om ni känner bara för vara med en vecka så är det helt ok. Det finns inga krav när du skall vara med. Men kom ihåg att länka till utmaningen i ditt inlägg och lägg din länk i länkverktyget längst ner i mina utmaningsinlägg. Till och med den 28 februari är utmaningen öppen.

Denna veckan bjuder jag på en Drömfångare. Den skall egentligen hänga ovanför sängen men jag har placerat den i hallen utanför sovrummen. Det kanske beror på att jag inte förstår mig på funktionen med att fånga drömmarna eller vad den gör. Att jag valde att göra just en drömfångare var inget som jag planerade utan det var resultatet av en plan som egentligen skulle bli en originell tavla med tulpmönster. Så det kan bli!!


Här är en del av grundmaterialet som jag startade med. Det rosa tyget kom aldrig till användning. Tygbandet med fransarna har jag klippt av från en förre detta gardin.


Ett annat grundmaterial är ett cream frech och ett skosnöre. Jag startade med att göra två hål med sylen i lockets kant. Jag gjorde hålen tillräckligt stora så det gick att trä i skosnöret.


Därefter klistrade jag fast juteväv som bottentyg på locket. Tygbandet med fransarna klistrade jag på runt kanterna på locket. När detta var gjort var min ursprungliga plan att klippa tulpaner i det utvalda tyget. Men när tavlan låg där fick jag se!! Detta se ut som starten till en drömfångare. Min dotter Ida hade en liknande drömfångare när hon var yngre. Det var då jag bestämde mig för att ändra min ursprungs plan. Nu plockade jag fram andra material som jag tyvärr glömde att fotografera.


Skosnörena klippte jag av så det ena blev något kortare en det andra och längst ner tufsade jag ut ändarna så dem skulle se lite rufsigare ut. Jag gjorde också varsin knut 2 centimeter ovanför varje ände.


Jag klistrade fast tygbanden med fransarna på skosnörena också hittade jag plast paljetter i grönt och blått som också fick pryda skosnörena. I mitten på locket satte jag fast ett pärlbroderi från ett förre detta armband. Dem bruna rektangel formade bruna bitarna är brunt skin. Jag hittade också turkosa pärlor att klistra på. Till sist avslutade jag med att använde det rutiga tyget som jag från början skulle ha till tulpaner. Istället för tulpaner blev det trianglar. Med en nål eller spik i vägen kan du hänga upp din drömfångare. Jag valde en knappnål med runt plast huvud.

                                                    Återbruksutmaning 7 jan-28 feb

 Nu är jag väldigt nyfiken vad ni har hittat på denna veckan som ni vill dela med er i länkverktyget här nedan!6 kommentarer:

 1. Jättefin drömfångare! Jag gjorde en för några år sedan när jag läste barnskötarutbildning... det var så fin att den försvann från utställningen i cafeterian på Sundbybergs folkhögskolan :( kanske ska jag göra en ny?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd! Men den måste ha varit betydelse full för den personen som stal den från utställningen.

   Radera
 2. Så fantastiskt fin drömfångare du gjort! Du har hittat en helt egen tolkning, fri från den traditionella modellen - den är väldigt Susannig! Jag som länge haft tanken att göra ett drömfångarsmycke, fast aldrig kommit till skott, blev nu äntligen inspirerad att verkligen göra det. Men jag har inte samma fria kreativitet som du, så det blev en mer traditionell variant. Tyvärr inget återbruksprojekt, men jag får väl hitta på något annat till din fortsatta utmaning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har varit flitig med inlägg i utmaningen Miris! Lika spännande varje gång att läsa vad du har hittat på. Det hade vart roligt att se dina smyckes drömfångare. Du kan lägga en länk på denna sidan eller om du hinner med ett inlägg denna veckan.

   Radera
 3. Jättefin drömfångare och kul med dina utmaningar. Jag hänger gärna på och lägger till min adress på en gång!

  Mvh Kottekott

  SvaraRadera
 4. Denna veckan har jag varit generös med hela tre inlägg. Det blev så för jag ville sprida lite reklam i andra utmaningar som jag är med.

  SvaraRadera