söndag 5 januari 2014

Äpplegubbar av plåt


I helgen, (detta inlägget delar jag med mig på veckans Helgutmaning), åt vi majs på burk till middagen. Det är ett gott tillbehör till den varma eller kalla maten. Jag köper vanligtvis tre burka som sitter ihop. Alltså dem små burkarna. Men i bland händer det att jag även köper de större konservburkarna med majs. Eftersom jag alltid sorterar mitt avfall och slänger dem på återvinningsplatserna som finns på flera platser i vårt samhälle, se inlägget: Barnen blev våra handledare. Det gör att jag alltid måste skölja varje förpackning eller burk. När jag sköljde ananas burkens lock fick jag syn på att det fanns ett ansikte på locket. En rund stor näsa och två knappnålsögon. Genast började jag fundera över ansiktet.


Med hjälp av lite färg går det att förtrolla det mesta. Resultatet blev två äpplegubbar i två olika storlekar. Jag tittade på andra konservlock om det fanns ett ansikte. Andra burkar har små ögon men ingen näsa.
Äpplegubbarna fick ansikte på båda sidorna för att jag även skulle kunna hänga dem i fönstret. Just nu pryder dem väggen i vårt kök.

12 kommentarer:

 1. Härlig upptäckt du gjorde...
  Man kan se allt man vill bara man har lite fantasi...

  http://nakak71.blogspot.se/2014/01/helgbilden.html

  Kram Kakan

  SvaraRadera
 2. Det är lite roligt det här med att finna ansikten på saker - det finns t.o.m. ett namn för det: Pareidoli . Har man väl börjat tänka att de finns så ser man dem över allt ;)
  Fina!

  SvaraRadera
 3. Vilken kul idé!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 4. Haha, vad roliga! :D Vilken kul grej!

  SvaraRadera
 5. jag kan nästan se en gris i din skapelse, kul grej, /Irene

  SvaraRadera
 6. Fick en kul ide från dina bilder. Varför inte limma magneter på baksidan och ha dom som kylskåpsmagneter.

  SvaraRadera
 7. Tack för alla era kommentarer! Eva: Pareidoli ser jag överallt. Irenes tavlor: Jag såg också en gris från början innan det blev äpplegubbar. Kajsalisa: tack där gav du mig ett tips med magneter på baksidan.

  SvaraRadera
 8. Kreativt sätt att återvinna!

  SvaraRadera
 9. Kul och man blir barnsligt glad. Tack för det.
  /KIki

  SvaraRadera
 10. Vilken kul sysselsättning du skaffat dig!!

  SvaraRadera