måndag 24 oktober 2011

Halloween kort

I helgen gjorde jag Halloween kort. Vi brukar inte fira den helgen. För när Halloween kom till Sverige var mina barn små och vi var då motståndare och tyckte det mest var affärerna som bara ville tjäna pengar. Men ju äldre barnen har blivit och Halloween har etablerat sig i Sverige går det inte längre att blunda och tycka att detta inte är svenskt. Jag tycker man måste hänga med vad som utvecklas i samhället och se det som är positivt med helgen och för mina barn har helgen blivit en tradition med festligheter med kompisarna. Det som jag tycker är mysigt med helgen är pumporna som lyser upp i höstmörkret i Sverige. Hösten är så lång i Sverige och det är blåst, regn lite små kallt, ruggigt och mörkt.

Till korten har jag använt mig av ett svart A4 som jag har vikt på mitten. Sen skissade jag upp pumporna på ett orange papper. Pumporna är formade som ett äpple. Jag började med tre mini pumpor. Dem var väldigt pilliga att göra. Jag gjorde den gröna överdelen i ljusgrönt papper.
Jag klistrade fast pumporna på gult papper för att det skulle se ut som ett ljus som lös i pumorna. och klippte sedan ut dem och klistrade fast dem på det svarta A4 pappret med denna limsort som är för papper.


Jag gjorde ett kort till men det andra kortet blev det en stor pumpa också valde jag att inte använda det gula pappret under. För att jag skulle kunna jämföra vilket som var snyggast med gult papper eller utan.


Jag tycker att det var snyggare med gult papper under. Så det kanske blir fler Halloween kort innan helgen. Om jag hinner dvs jag tycker inte man hinner med så mycket fritid efter jobbet på veckorna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar