måndag 12 december 2011

Ge bort en tomte med gott innehållHär kommer yttliggare en skapelse från Christoffers fritidstid. Jag har sparat några alster som jag gillade extra mycket. Detta är en tomte som är gjord av en stor glasburk med lock. Det är ett material som alla kan ha hemma. Det är bara att köpa hem någon matvara som är förvarad i en glasburk. Tomten är väldigt lätt att göra. Luvan är sydd i röd filt eller flis som man syr fast på locket på burken. Näsan är en röd flörtkula och skägg är en klump med bomull. Sen köper man rörliga ögon i en hobbybutik eller så kan man använda vanliga knappar.

Ett tips är att man kan göra dessa tomtar och ge bort som gåva och då kan man även lägga i hemma gjort julgodis eller kakor.

1 kommentar:

  1. Den burken var fin!
    Jag har också sparat en del av grejerna som ungarna har gjort på dagis och på fritids!
    Ang. mina "sträckgubbsänglar så var det en ide´som poppade upp efter att ha sett ett par "dam- och herr-krokar" som en bekant köpte i en hantverksaffär men de var pyttesmå, väldigt stiliserade och enkla och utan kläder och så var de i sittande ställning
    Den ängel jag håller på med nu är stor och jag tror att jag har tagit mig "vatten över huvudet" om den ska bli klar innan jul... men vi får väl se om jag hinner och då lovar jag att visa den på bloggen!

    SvaraRadera