tisdag 28 augusti 2012

Luftig hundstrumpa


Efter sista veterinär besöker som Pepper jag jag gjorde, då han hade tappat en halv klo kapsel på de ny utväxta klona rekommenderade veterinären att jag skulle sy en luftig strumpa så att Pepper inte skulle komma åt att slicka på tassen inne. Eftersom jag inte kan få på honom en tratt. Pepper har sen ungefär ½ år tillbaka fått den hemska sjukdomen SLO då hundarna tappar sina klor. Sjukdomen som är kronisk vilket betyder att Pepper får leva med detta med hjälp av mediciner resten av livet. Läs inläggen: drömmen som tyvärr var sann och de nya klorna växte ut men efter.


Jag har utgått efter strumpan som jag har köpt hos veterinären. Den sitter bra med den är dock för tätt anser veterinären.  Men strumpan fungerar att ha som en sko vid promenader och utevistelse i trädgården. När jag köpte strumpan så rekommenderades de att inte gå på asfalt med den för då kunde den gå sönder. Men jag köpte flera och var tvungen att pröva. Men veterinären rekommenderade att även sy en strumpa i galon som skulle hålla för utomhusbruk. Efter att ha använt den köpta strumpan ett antal gånger på asfalt kan jag säga att den fortfarande är hel, Dessutom har jag torkat den efteråt i vår elektriska skotork och dessutom vänt den aviga ut.


Tyget skulle inte ludra, varma mjukt och luftigt. Jag hittade ett mjukt trikåtyg. Jag lade den köpta strumpan på dubbelvikt tyg och ritade och klippt av den. Så här ser den ut när jag vecklade ut strumpan.


                                   Därefter nålade och sydde ihop sidosömmen och överkanten.


Fästet med kardborrebandet på mitten tycker jag fungerar bra för att hålla strumpan på plats. Det var lite krångligt att sy ditt bandet. Om jag kommer att sy en strumpa till kommer jag att istället sy fast kardborrebandet innan jag syr ihop sidosömmarna. Ett spänne lyckades jag också hitta i mina gömmer.


Jag gjorde en miss när jag skulle sy på kardborrebandet för jag sydde på bandet på avigsidan. Men det gör ju inte så mycket eftersom det bara är en hund strumpa. Detta inlägget delar jag med mig i veckans symöte på http://husmorsskolan.blogspot.se/2012/08/symote-stickskolor.html

2 kommentarer: