söndag 14 juni 2015

Förvandlingen


För några år sedan skulle jag gå på en stor fest och köpte denna vita klänningen. Jag har bara använt den högst tre gånger för jag trivdes inte i den. Men att slänga ett helt nästan oanvänt klädesplagg för mig känns inte bra. Så klänningen har istället hängt i garderoben och tagit upp en plats. 


Den här kjolen som har tre våningar köpte jag för något år sedan på Röda korset. Kjolen har jag använt flitigt dem första året. men de senaste två åren har jag valt att inte ta fram kjolen. Med åren har jag inte känt mig bekväm med kjol. Numera håller jag mig till lång tunika med leggings. Jag har många bloggare som jag följer som är modiga och duktiga på att förvandla kläder. Själv har jag varit intresserad med jag har aldrig vågat pröva. De två plaggen har jag haft hängande i mitt syrum på ett målarstativ någon vecka eller två. För väcka idéer hur jag skall gå till väga. Jag har provat plaggen på olika sätt och kom fram till lösningen att starta med att klippa bort resåren i midjan på kjolen. Klänningen delade jag strax under armhålorna.


När jag hade klippt bort resåren vände jag plaggen på avigsidan och började nåla ihop dem. Jag fick nu se att kjoldelen var mycket större än överdelen. Så jag tog upp alla nålarna och chansade på att sy ihop den. Jag var helt förbered på att detta skulle bli en fullständig katastrof. 


Men där hade jag helt fel! Det lyckades! Wow, så överraskad jag blev. Min nya tunika fick hänga några dagar till för jag tycket att överdelen blev för mycket vit. Något mer måste göras. Någon sorts dekoration. Jag funderade vidare.


När jag klippt av den bredda sömnen fick jag små remsor av kjoltyget. Jag gjorde medvetet breda sömmar för att det inte skulle bli någon glipa mellan plaggen. Remsorna rullade jag till rosor och sydde på tunikans överdel.(för hand).


                                                     Så blev tunikan tillslut färdig. 


2 kommentarer:

  1. Du kan ju vist nu är de bara att fortsätta! Man kan lätt bli beroende:-)

    SvaraRadera
  2. Det blev ju jättebra! Gissar att det lyckade förstlingsprojektet sporrar till nya bravader - du kommer nu att titta med nya ögon på din garderob! Jag hoppas jag också kommer igång med mina sy-om-projekt.

    SvaraRadera