torsdag 26 februari 2015

En söt borg, en aktivetet som passar barn i skolåldern


                                                              Hej!

Om du går in via min hemsida http://pysselqvinnan.se/ så kan du läsa på menyraden OM att jag även har skapande workshop med barn i alla åldrar. Jag har en pedagogisk bakgrund och är utbildad lärare. Om du till exempel skall ha barnkalas eller vuxen kalas och behöver en aktivitet att samla barnen kring så kan du anlita PysselQvinnans tjänster. Jag anpassar aktiviteten efter barnens ålder. Kontakt mig via mail eller mobilen. Gå in på menyn, kontakter på hemsidans länk ovan för att diskutera vad du behöver så kommer vi överens om vilket sorts paket som passar dig bäst. Jag är flexibel och anpassar mina kurser efter vad kunden behöver. På bilden är ett barnpyssel som finns bland aktiviteterna där vi jobbar med barnlimpistoler, färg och sax, glitter m.m. Denna aktivitet är lite mer avancerad och passar barn i skolåldern. När PysselQvinnan kommer hem till kunden står jag för skyddsutrustning( till borden), verktyg och material. 

Om Borgen/slottet

Kan en borg vara söt? Oftast är borgar i verkligheten, på film och i leksaksmodel grå/svart och lite ruskig. Vad tänker du på när du ser rosa färg? Söt? Det är mina tankar. Därför fick rubriken namnet en söt borg. Jag tycker det är ganska spännande vilka ord val vi oftast använder till olika färger, bilder, saker med mera. Är orden vi väljer inriktat till vilket kön vi pratar med? När jag planerade att skapa min borg var inte tanken att det skulle bli rosa. Min tanke var en grå borg med läskiga saker, lite spindelnät etc. Men usch så dyster! Och Halloween är ju förbi!


Min samlar hink har fått stå kvar på toaletten sen mina senaste olika projekt med toalettrulle skapelser. Spannen är nästan fylld. Då är det perfekt att starta ett stort projekt. En borg blir ett bra mål.Det bästa med att ha mycket material är att det inte behöver snålas. Med lite pusslande så kom jag fram till en bra modell. Tre hushållsrullar hade jag den sista fick bli en ihop klistrad variant med två toalettrullar. Alla långa rullar skulle bli tornen och där klippte jag ut olika sorters fönster öppna och stängda.. Innan borgdelarna målades klistrade jag fast rullarna parvis i fyra delar med limpistolen.
Två toalettrullar delades på mitten för att bli tak emellan tornen. Dessa målades i samma rosa färg som torn taken med takpannor målade med blyerts ovanpå den rosa färgen.


                                 


Till bottenplatta har jag använt en tjockare wellpapp. Plattan målade jag med rullen. Det gjorde att ytan blev mer liv i och att det kom fram ett mönster från kartongen. Runt omkring borgens mur klistrade jag fram lossas snö som jag målade grön. För att det skulle se ut som buskar kring borgen.4 kommentarer:

 1. Jätte fin! Den pyssel ide ska jag sno till ungarna:-)

  SvaraRadera
 2. Den var fin! Det måste väl vara Törnrosas slott det där? Jag tillhör dom politiskt inkorrekta som anser att tjejer måste få gilla rosa utan att anses indoktrinerade. Jag lägger det här till min Pinterest för att ha som inspiration när jag nån gång får barnbarn att pyssla med.

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig ide för mina barn som älskar att pyssla :-)

  SvaraRadera
 4. Herlig idé som en kan gjøre sammen med ungene! Og enkel er den også :)

  SvaraRadera