tisdag 30 juni 2015

Metallblommor en spännande kurs

Hej!

På min hemsida PysselQvinnan.se/kurser/ kan du läsa att mitt företag även har vuxen aktiviteter i form av olika kurser. Platserna är olika för jag åker runt med min skaparverkstad i en väska ut till kunden i form av ett skaparparty, läs mer på hemsidan om denna tjänsten. En kurs kallar jag för metallkurs. På den kursen får du göra dessa populära trädgårdsblommor som du även kan sätta i en blomkruka, balkonglåda eller inomhus för dig som inte har en trädgård. Blommorna kan du också skapa för att ge bort i present. Det är blommor som aldrig vissnar eller tappar färgen. Den enda förändringen som sker  med blommorna med tiden är att dem blir rostiga. Men det tycker många är charmigt!


      
Blommorna görs av tomma, tvättade, spritade konservburkar som klipps med en plåtsax. Det är en speciell upplevelse att arbeta med metallen som jag tycker att ni skall pröva. Många av mina kunder har uppskattat denna kurs. På PysselQvinnans metallkurs har du verktygen och tillbehören, får inspirationen, kunskap, erfarenhet och min handledning. Det blir en stämningsfull skapande kraft som får er fantasi att växa. Även om ni anser att ni inte har någon fantasi, så kommer kursen att leta fram er gömda fantasi som finns inom er. För alla har fantasi, men kanske inte har använt den sedan ni var barn. Men det händer mycket inom varje person när man är ett samlat välbekant gäng runt ett inspirerat skaparbord med ett nytt material och verktyg som inte är bekant för någon av deltagarna. Alla är på samma plan med materialet. Alla inspirerar varandra, några kanske har talanger som är dolda. 

På en kurs som jag hade var det en person som uttalade sig att "jag kan inte och jag har ingen fantasi". Under skapar partyt var det, den personen som uttalade detta som var mest koncentrerad och fängslad av aktiviveteten. Då ställde jag frågan om hon tyckte det var roligt och jag fick till svar att hon kände stämning och glädje när fler var samlade som skapade. Det blev inte samma sak som att skapa hemma ensam som i grupp.
De övriga tillbehören som tillkommer i kursen är färgad ståltråd, knappar i olika färger, pinnar, lackfärg och glitter. 

Samla dina vänner, släktingar, kollegor kontakta mig för en trevlig, stämningsfull, inspirerande skaparparty hemma hos er, på arbetsplatsen eller i en samlingslokal. Som värdinna står du för fikat, få halva priset på kursavgiften och en gåva från webbutiken. För mer info och kontaktuppgifter gå in på min hemsida via länken ovan.7 kommentarer:

 1. De blir så fina de där plåtblommorna

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! Ser att också du har blivit biten och drabbats av metallåkomman! :)

  SvaraRadera
 3. Om du söker/frågar efter en guldsmedssax, så hittar du nog lite smidigare plåtsaxar. Det funkar också fint att klippa plåt med en vanlig lite "grövre" sax, som man inte är rädd om.
  Har du förresten sett att det finns en ny bok om plåtslöjd, som Hemslöjdens förlag givit ut? Jag har precis köpt den och tycker att den var trevlig och inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Nä den boken har jag inte sett.jag skall kolla förlaget.

   Radera
 4. Vilken bra ide´!
  Det ska jag gör någon gång,

  SvaraRadera
 5. Det där var en kul idé. Göra egna plåtblommor!
  Kanske jag skulle testa, ser festligt ut och återbruk är ju alltid bra.

  SvaraRadera
 6. Att sedan lägga dem ute så de blir rostiga också det gillar jag väääldigt mycket. Tack för fint tips idag :)

  SvaraRadera