söndag 26 oktober 2014

Änglar av ull


Hej! Jag har länge hållit på att göra änglar. Men det var först i helgen som dem första lyckade modellerna blev klara. Anledningen att jag inte har visat upp dem tidigare i bloggen är att jag har haft svårt att få ihop en modell som jag är nöjd med. Det svåraste delen har varit materialet på vingarna och ansiktes uttrycket. När jag tillslut kände mig nöjd över vingarnas material till dessa tre änglar, som är gjort av ett luddigt tygband. Funderar jag vidare om änglarna skall ha armar. Vad tycker du?


Efter att ha studerat flera olika modeller på google sök på olika exempel på änglar modeller hade många änglar en gloria krans på hjässan. I dag var jag på gudstjänsten i vår kyrka då satt jag och studerade änglarna. Och fick se att kyrkans änglar inte hade någon gloria krans. Det blir en fråga som jag riktar till er läsare. Jämför de änglar utan guldkransen och kommentera vad du tycker är snyggast. Änglar med eller utan krans? Änglar med eller utan armar?


Detta är den först ängel modellen som jag skapade. Dessa vingar är gjorda av tunn metall från en pepparkaksburk med påklistrat tvättat och okardat ull. Förutom utseendet så blev dessa vingar otroligt tunga. Vilket medförde att hela ängeln vill luta bakåt.


Änglarna kropp är gjord av Kardad vit ull. Jag har använt mig av samma teknik som till mina tomtar, se inlägget: Smygstart med tomtar. När ullen fortfarande var blött och jag höll på att forma och tvätta den blivande änglarkroppen, rullade jag den på en tallrik full med guldglitter. För att få lite styrsel i kroppen som är i samma model som tomtarnas luva har jag klistrat in äggkartongstoppar. En bottenplatta var nödvändig för att ängeln skulle stå stadigt. Bottenplattan är från en bage in box förpackning som jag har målat vit.


Huvudet är en ullboll med Clay lera ovanpå och håret är okardat ull. Det bästa med att måla egna ansikte är att alla änglarna får olika ansiktes uttryck. Detta blir mitt bidrag till veckans Helgutmaning

5 kommentarer:

 1. Det där kan man ju också, verkligen, kalla en helgutmaning! :)
  Bra med änglar nu när julen närmar sig!

  SvaraRadera
 2. Väldigt gulliga änglar! Det ser bra ut både med och utan gloria, tycker du kan göra både ock. Armar tycker jag inte att de behöver.

  SvaraRadera
 3. Riktigt söta änglar! Passar bra nu till jul! Tycker de är fina både med och utan gloria! Du kan kanske göra båda sorterna!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar det som glittrar så jag föredrar helt klart de med gloria!

  SvaraRadera
 5. Fina änglar! Håller med dem som tycker att du kan göra både och.

  SvaraRadera