torsdag 13 november 2014

Retropåsar


Hej! I flera år har jag haft en önskan lära mig vika papperspåsar. Eftersom min dyslexi har varit ett hinder för mig att lära mig saker genom att läsa in instuktioner så har jag aldrig fått ihop det hur vikningen går till. Tack vare Annis presention på Pinterest med tydliga bilder steg för steg har jag lärt mig tekniken. Efter att ha klarat första påsen kände jag mig som ett barn som har lärt sig cykla. Jag ville inte sluta! Så enormt roligt och lätt det var att vika påsar. Jag startade med julpappers rester från förra julafton. Det blev 5 påsar i olika dimentioner.


Jag bestämde mig för att pröva ett annat retro material som reklamblad. Även detta materialet  gav 5 påsar i olika storlekar. Allt från de stora och breda påsarna till den lilla breda och slutligen minisen.


Tidningpapper är ganska snyggt att använda. Julklappspåsarna kändes som godispåsar i kvaliten, reklamblads påsarna blev mycket sköra för dem var så tunna. När jag gjorde tidningspappers påsarna gjorde jag dem i dubbla lager för att dem skulle bli mer stadiga. Det hjälpte lite.Framöver kommer jag att exprimentera mera och hitta fler påsutseende och kvaliter. 


1 kommentar:

  1. Vilket bra tips! Nu blir jag jättesugen på att vika påsar också! Jag lider inte av dyslexi men jag tycker också att det är jobbigt med skrivna instruktioner och föredrar tydliga bilder eller video.

    SvaraRadera