lördag 6 december 2014

Baka med återbruk


Hej! Jag har haft lite "bloggtorka" som är ganska vanligt att vi bloggare kan få. Brist på idéer till inlägg och för mycket i privatlivet som får mig i obalans. Men snart skall väl det också lugna ner sig så bloggen kan börja flyta igen. Men lite terapi pyssel har jag lyckats få ihop under denna tiden. Det har inte blivit några ätbara bakverk utan jag har bakat i den lilla lilla skalan. Jag är som du kanske har märkt i tidigare inlägg en kreativ skapare som föredrar finmotoriken. Hur bakar man med återbruk?


På bilden ser du en sladd från ett par  trasiga mobilhörlurar, slät claylera och silkes claylera med små korn. På bilden saknas också en annan ingrediens, reklampapper. På den översta bilden såg du en pan rich och några rosenbröd vars grundingrediens är reklampapper tillsammans med de två ler sorterna och lite färg.


Av sladden till hörlurarna blev den perfekta ingrediensen till kanelbullarna. Här ser du en av bullarna som är färdig gräddad med snitsig färg. Det ser dock ut som bullen blev lite för bränd i pärlsockret. eller vad tycker du? Bakverken är i lagom storlek att användas som prydnad i ett tittskåp utformat som ett skafferi, bageri, konditori eller café. I ett annat inlägg fram över kommer jag att visa vad några av dessa bakverk har används till. Välkommen åter till min blogg!

2 kommentarer:

  1. Ja, dom där bröden ser otroligt "levande" ut, fullt ätliga! Men bloggtorka är det väl sällan du drabbas av, Susanne - du sprutar ju ur dej inlägg så man knappt hinner med. Jag beundrar din aldrig sinande kreativitet!

    SvaraRadera