söndag 25 januari 2015

Vävt rutigt hjärtan


Hej! En ny bildvävs ruta har blivit färdig i helgen. Det svåra och lite tråkiga med min mini flamväv är att det är svårt att få ihop en bra bild. Det här hjärtat blev misslyckat i mina kritiska ögon. Efter tredje projektet på denna lilla väv så inser jag att det anpassar sig bäst att hålla sig till endast garn i olika tjocklekar. Att väva med tygremsor som på hjärtat blir för bubbligt och svårt att hitta formen. Jag valde att avsluta med ett varv virkade stolpar på rutan för detta kommer inte bli en samling till minitavlorna. I stället hamnar rutan i högen på "bra att ha i ett annat projekt". Jag hade en sådan tur i helgen då jag hittade en större flamvävs ram till salu i en säljargrupp för hantverk på Facebook. Jag hade kontakt med säljaren och jag blir den lyckliga köparen. Problemet var bara hur hon skulle skicka den eftersom hon bor längre upp i landet. Det skall bli så spännande att kunna väva större bilder! Detta blir mitt bidrag till "I mina händer". Eftersom det är utlottning på helgutmaningen i dag där priset är en canvastavla så måste jag absolut delta där med. 

10 kommentarer:

 1. Kreativitetens lampa lyser hos dig!! Alltid kul att se. Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ellen! Roligt att du uppskattat mina inlägg!

   Radera
 2. Kul att du är med i utmaningen! Det verkar riktigt avancerat att väva så. Verkligen kul att få se olika saker som man aldrig kommit i kontakt med tidigare. Visst kan det vara kul att prova sig fram bland tekniker och material. Roligt att prova med tyg och särskilt kul om tyget bär på minnen, som t ex "duken vi hade när jag fyllde år" eller något annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för din anordnade utmaning! Det dom ät mest spännande med väveriet är att man måste tänka hela tiden och komma på egna lösningar. Var skall jag starta hur skall jag gå vidare etc. Man vet aldrig heller hur resultatet kommer att bli.

   Radera
 3. Du är väldigt kreativ och det är genom att testa saker som man lär sig vad som fungerar och vad som fungerar sämre. Det ska bli spännande att se vad du kommer att skapa med den nya flamvävsramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helen! Ja det blir en utmaning!

   Radera
 4. Det där ser väldigt svårt ut. Kul att vara kreativ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mia! Nja det beror på vilken bild msn väljer att göra. Men lite klurigt äg det och kul!

   Radera
 5. Flamsväv är ett spännande hantverk, väldigt kreativt, jag gillar ditt hjärta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Freja! Kul att du gillar mitt hjärtan ;)

   Radera