söndag 22 februari 2015

En kardad ullfilt blir mängder av dekorationsmaterial


                                                            Hej! 

I dag har jag prioriterat solen istället för att blogga. Jag bara kände ett måste eftersom inte solen har synts till på nästan en vecka. Det har regnat och varit grått och regnar mer o mer varje dag. Jag jublade i dag när solen plötsligt dök upp och kastade sina underbara strålar in genom fönstret då jag höll på att  
avsluta mitt helg projekt. 

Efter det hade jag planerat att blogga eftersom det varje söndag finns två utmaningar som jag vill detta i. Helgutamningen hittar ni under helg länken och I mina händer under denna länken. Vad är det ni ser på bilden? Jo jag har äntligen tagit fram karderna och gjort en bit filt. Jag har blandat okardat ull med köpt färdig kardad röd ull. Det gör att filten blir melerad.


Det som har gjort att jag inte har kommit igång med att göra en ullfilt beror på att jag har funderat vad jag skall göra med filten. Jag började med att leka med lite former. Jag tänkte här lite vår och kärlek.
Pappers mallarna är baksidan på ett reklampapper. Reklampapper eller tidningspapper är perfekta att använda som mallar av olika slag.Precis som när man bakar pepparkakor blir det en massa rester över. Återbruksnöd som jag är får mig att återanvända dessa rester.Av resterna från dem stora formarna blev det miniformar. Efter att ha klippt ut miniformarna blev det mer rester dock en mindre hög och mindre rester så klart. Nu tänker du kanske detta går väl till soporna. Nä till och med det minsta pyttiga går att återbruka. För med hjälp av lite vatten går det att forma små pompom bollar. 


Här visar jag upp ett exempel på vad det går att göra med mini formarna som är cirkelformade. Anledningen att dem ligger paketerat i små mini plastpåsar beror på att detta är är en produkt som kommer att säljas i min webbshop. I shopen som ännu inte har öppnat kommer det att finnas handgjort hobbymaterial att köpa. 6 kommentarer:

 1. Filtad vår och kärlek :) Gillar tanken!
  Tack för grattis - det värmer!

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen en pysselhelg och det blev små delar att pyssla med. Inte dåligt alls! Lycka till med din webbshop!

  SvaraRadera
 3. Kul att se din filtning, hoppas du visar vad som händer sedan med det du gör.

  SvaraRadera
 4. Ull är kul!

  Ang din kommentar hos mig så vore det kul att få något utgivet men tills dess skriver jag av samma anledning som jag pysslar, det är kul. Blir glad för återkoppling på mina berättelser men måste erkänna att jag inte riktigt förstod din kommentar hos mig. Tycker du min berättelse om fb-lurifaxen är taskig? Jag vet att många har många vänner där och stort utbyte av det, gillar själv fb som ett forum för kontakt så det är ingen kritik mot fb. En lek med tanken utifrån skrivövningen.

  SvaraRadera
 5. Härligt med vår och kärlek och fina filtade saker. Duktig du är som återanvänder varje liten bit. Det skulle jag verkligen kunna bli bättre på i mitt pysslande.

  SvaraRadera
 6. Roligt att se hur du använde ullen! Det blev jättegulligt! Du har många projekt på gång verkar det som!

  SvaraRadera