måndag 23 mars 2015

Den söndriga kjolen blev hel och fick ett nytt utseende


                                                                                    Hej!

Idag har det startat en ny utmaning med tema återbruk i det temat ingår även att fräscha upp saker så dem får ett nytt utseende. Bloggen som håller i denna utmaning varje måndag är Klockarbarn. Jag har haft ett långt uppehåll i syrummet. Jag hittade min favorit jeanskjol längst ner i UFO lådan som jag numera kallar min öppningsbara pall med förvaringsutrymme. Kjolen har blivit liggande där sedan flera år tillbaka. Ända sedan den där hemska eftermiddagen då jag var superstressad och skulle i väg på ett kalas. Det är aldrig bra att vara så där stressad för det är just då det händer alla möjliga tråkiga saker. Jag minns hur jag hoppade i kläderna och rusade iväg genom vardagsrummet. Och förbi något och rich....så fastnade jag i något i farten och jeanstyget revs upp, en ganska stor bit. Suck det var bara att byta! Så tråkigt var det och sedan hamnade kjolen längst ner i ufo utrymmet. 

När jag nu några år senare bestämde mig för att försöka rädda kjolen så ser jag att det inte räcker att bara laga den eftersom revan sitter mitt fram. Klippa av den var ett alternativ. Men jag har så otroligt svårt att klippa rakt. Det är ändå väldigt viktigt med en kjol. Så lösningen blev lagning med översydd bredd spets. Resultatet blev en originell kjol som blir som ny för mig. Kanske hade varit snyggt med en vit blus med spets till. Eller vad tror du?

1 kommentar:

  1. Tror det kommer bli jättesnyggt att plocka upp spetsen i en blus!

    Du har nog råkat skriva nått fel i din länk hos klockarbarn för jag får bara meddelandet att sidan inte finns. Hittade hit eftersom jag kollar din blogg ändå då och då så jag hade dig i historiken. Men kan ju vara kul om även andra kan komma hit.

    SvaraRadera