söndag 12 juli 2015

Vad innebär återbruk
Hej!

När jag berättar för någon om mitt företag och jag säger att "mina skapande kurser har fokus återbruk", blir många som ett ? Återbruk är ett miljöbegrepp för oss som är intresserade av att ta tillvara och gör om eller handla på loppis och återanvända. Men de personer som inte har denna kunskapen och erfarenheten förstår inte vad jag pratar om när jag säger "återbruk". Det som är självklart för mig behöver inte vara självklart för någon annan. För att utveckla mitt fokus återbruk och innebörden vad mina kurser är baserat så är materialet återvinningsmaterial som de många sorterar och slänger på återvinningsstationerna i eller i sopföråden. Eftersom det i flera kommuner inte är lag på att sortera så är det säkert lika många personer som slänger alla förpackningar, konservburkar, plastpåsar, toalett, hushållsrullar och alminiumfolierullar,tidning &reklampapper, förpackningar av glas, kartong och plast i hushållssoporna. Det är dessa material som jag återanvänder till kursmaterial. Jag skapar med skräp för att rädda vår miljö genom att minska soppberget. Förutom dessa material så återanvänder jag sladdar, CD skivor, Jeans m.m 

Hur kommer kurserna till

Det startar med att jag får mina idéer som dyker upp i huvudet som ett "pling". Sedan spinner jag vidare på den idéen och funderar på vilket tänkbart material som skulle fungera för att få ihop denna skapelse. Jag börjar experimentera ihop en modell. Ibland tar det längre tid, ibland blir modellen klara fort och ibland blir det totalt misslyckat. Men dem gångerna det blev som jag hade tänkt, börjar jag forma en kurs där jag skapar material som underlättar och inspirerar kunden. Det gör jag främst för det är inte många som gillar de där pilliga skapandet som jag föredrar. Mitt mål är att alla skall kunna delta i mina kurser oavsett tidigare erfarenhet av att skapa. Jag vill väcka lusten av att upptäcka nya intressen, skapa trevliga kreativa möten som ger avslappning i den stressiga vardagen.


Materialet utformat av modeller med valbara tillbehör

Många av mina kurser har modeller som är handgjorda som tex vid de olika barnaktiviteterna så är det inte bara en toalettrulle som blir en racebil. Utan här har jag gjort en grundstomme som består av bilkroppen med utformade hål för att kunna montera hjulen med navkapslarna som barnen får välja färg på bilkroppen har jag gjort 3D siffror och klippt en sitts med en fastmonterad ratt, Löst i varje paket ligger fronten med de fastmonterade lamporna och bakdelen med den fastmonterade avgasröret, de fyra svarta hjulen ligger också i samma paket. Jag håller på att utveckla glasmålningskursen med mönstermodeller i 3D format. På glasmålningen skall det finnas valmöjlighet att välja måla fritt, med enkla mallar och att fylla i färdiga 3D mönster. Detta gör jag för att alla skall känna att dem kan delta i mina kurser utan att känna prestationsångest. Jag är med i #företagarensbloggutmaning som i dag är inne på sin 28 omgång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar