lördag 26 november 2011

Vardagsgardiner blir julgardinerDetta är andra året i följd som jag hänger upp mina köks julgardiner som jag sydde om för två år sedan. Från början var dem ett par grönrutiga gardinkappor med spets som jag en gång har köpt och använt flitigt. Sen tröttnade jag på dem och kände att dem behövde ändrats om. Jag klippte bort spetsen och formade dem till paradgardiner. Eftersom jag har smala fönster behöver jag inte så breda längder. Dem blev lite för korta på längden och då stod valet på att sätta på en bred spets eller göra upphängnings remsor upp till i samma tyg. För det fanns tyg över efter ha klippt gardinkapporna till längder. Det fick bli upphängnings remsor. Jag gjorde tre breda. Därefter ritade jag ett modernt hjärtan på ett papper och klippte ut.


Jag har 5-6 mindre lådor med resttyger som jag har delat upp i färger. Jag tog fram lådan med röda tyger och hittade detta ljus röda tyget som jag fäste pappers hjärtanet på med knappnålar. Därefter ritade jag med en tygpenna rund hjärtanet och klippte ut dem. Sen tog jag fram symaskinen och zick zackade med bredda stygn på hjärtana som jag hade nålat på gardintyget där jag ville ha dem. Jag använde vit sytråd, för att det skulle bli mer dekorativt. Därefter sydde jag på detaljerna förhand. Det tog lite längre tid. Så det  fick bli ett handarbete framför TV några kvällar. För jag har två fönster i köket, så sammanlagt var det fyra längder som jag sydde. På det nedersta hjärtanet sydde jag på två rosetter som jag gjorde i vita sidenband.På mitten hjärtanet på parad gardinen sydde jag tre vita knappar på en lodrätt rak rad.

             
  På det översta hjärtanet använde jag spetsen som jag klippte av från den gröna gardinen. Den sydde jag på med en vit sytråd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar