fredag 16 mars 2012

Bonadens sista detaljer på motivetFörra veckan sydde jag ditt två sorters pärlor på min bonad som jag har hållit på med i några veckor. Se förra veckans inlägg:http://haggalen.blogspot.com/2012/03/lite-parlor-gav-mer-effekt-pa-bonaden.html
Nu återstod de fyra rutorna på bonaden som skulle dekoreras. Två par och ett av paren skulle ha samma dekoration.De två orange tygen fick dekorationer i form av två gula plastpärlor som är fast sydda med samma färg på brodyrgarnet som de broderade blombladen. Pärlorna har sitt ursprung från mina barns förskoltid då de massproducerade pärlhalsband och hela deras rum var fyllde med dessa halsband. När mina barn inte ville ha halsbanden längre sparade jag dem för att eventuellt pärlorna kunde komma till användning.
Nu återstod det bara de två svarta rutorna i hörnorna på bonaden. Eftersom min ursprungliga plan med att göra en bonad med olika sorters blommor inte blev som jag hade tänkt. För plötsligt blev rutan med knappen blev en krabba istället för en blomma. Det gjorde att jag bestämde att det också fick vara med fjärilar på bonaden bland blommorna och krabban. Fjärilen gjorde jag i gult sidenband,( ungefär 8 cm till varje fjäril) som jag veck ihop till en roset med två långa öglor och två korta öglor. Därefter sydde jag fast rosetten med gul brodyrtråd på tyget.


En fjärilkropp blev av en bit piprensare i guld och jag hittade även glittrig koppar sytråd i mina lådor.Till fjärilens kropp använde jag ungefär 5 centimeter piprensare till varje fjäril. Varje piprenarbit vecks sedan på mitten och samtidigt formade jag en ögla på ena delen medan jag virade runt den andra delen så att kroppen samtidigt blev lite tjockare. Då bildades huvudet på fjärilkroppen. Därefter sydde jag stygnen över kroppen. Det gjorde att kroppen blev lite melerad av kopparfärg på den guldfärgade kroppen. När kroppen var fastsydd, tog jag en sax och klippte upp öglan i mitten och då bildades fjärilens antenner.   


 Efter att jag klippte upp öglan formade jag dem genom att böja dem utåt och åt sidan. Det som återstår nu av bonaden är upphängningen och eventuellt en ram. Tanken är nu att det kanske blir något med spets.


1 kommentar: