tisdag 1 maj 2012

Flera nagelkonstverkHär kommer ett till inlägg om min dotter Idas konstverk på naglarna. Det kommer att bli fler inlägg framöver så funderar om hon skall få en egen flik. Till sommar semestern har jag planer på att justera och döpa om mina flikar. För nu har de blivit så många och själv börjar jag tycka att det är rörigt. Det blir väl som att städa ett rum som man bara har fyllt med saker och bara ställt ner där liknande saker står utan att tänka efter vad det är för ordning som finns i rummet. Men det kommer att ta tid så jag kanske skulle mjukstarta lite varje helg.

Nagelkonsten på fotot har jag valt att kalla ”Jing & Jang” Ida använder underlagslack under alla nagelskulpturerna och avslutar med överlack. Hon använder olika hjälpmedel att göra mönster med. I detta inlägg har hon använt sig av: En hårnål, runda tandstickor och en dekoration pensel som är tunnare. Se förra inlägget med foto på under och överlack. Där visar jag ääven foto på olika hjälpmedel: http://haggalen.blogspot.se/2012/04/enklare-nagelkonst.html När Ida målade denna skapelse målade hon först på det vita nagellacket och efter att lacket hade torkat målade hon halva med svart nagellack. Prickarna gjordes med spetsarna från hårnålen.


Detta nagel mönster är Idas egna design. En del av naglarna jag visar upp är mönster som hon har sett på internet eller ute på stan.  Nagellacks färgen består av svart bottenfärg med ränder gjorda med dekorations penseln med kopparfärg.


”Indianmönster” på naglarna målas med svart botten färg och linjerna görs med hjälp av dekorations pensel. Börja med den breda linjerna med vit nagellack och när det vita har torkat görs de tunna linjerna med rött nagellack.


Det sista nagel mönstret i detta inlägg är blåvitt randigt. Jag har valt att kalla denna skulptur för ”Heja Blåvitt”.  Där har Ida använt ett ljusblått nagellack som bottenfärg och gjort de vita ränderna med dekorations penseln.
2 kommentarer:

 1. Skoj..minns att jag dekorerade mina naglar mycket när jag var yngre.. =)

  SV: Tackar! <3

  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Avancerat! Iaf för mig som knappt kan måla vanligt simpelt nagellack i en färg på baglarna... ;)

  SvaraRadera