måndag 30 april 2012

En tavla av kartong och tapetI dag gör jag två inlägg på samma dag. Det är för att jag vill bidra med yttliggare ett inlägg på sista dagen på ”Utmaningen”.


Utmaning Återbruk 26/3-30/5 2012

Detta är ett ny startat projekt som jag kom på av en slump igår efter att ha läst Veronikas inlägg om hennes nya tavla från hennes blogg: http://vagaskapa.blogspot.se/2012/04/week-in-life-onsdag.html
Jag funderade över Veronicas bakgrund om det kanske var tapet hon använde sig av. Varför inte prova själv tänkte jag då. Så jag hittade en rest rulle med tapet i källaren och en rektangulär kartong bit. 


Jag använde skollim som jag smetade ut med en pensel och tapetserade sedan kartong biten.När limmet hade torkat målade jag med akrylfärg. Det var en gammalfärg tub som inte gick att trycka ut så jag fick klippa upp den och dra ut färgen med vatten. Är inte riktigt nöjd med den starka färgen. Men att klistra tapet på en kartong och måla på kändes som att måla på köpta spända dukar. Ett billigare alternativ. Under tiden som jag höll på att måla så slog det mig att detta hade vart ett perfekt bidrag till ”Utmaningen” som tyvärr går mot sitt slut. Så här startar ett nytt projekt som du kan följa på Susannes blogg framöver. Haggalen.blogsport.com

Ett litet P:S Fick en kommentar från Klockarbarn som har utmaningen. Jag såg inte 5:an...Det var 30/5 inte 30/4 får. Såna missar gör jag ständigt när min dyslexi trollar bort bokstäver och siffror för mig. Men då får jag uppdatera tavlan i nästa veckas utmaning :)


2 kommentarer: