torsdag 10 januari 2013

Familjen ödla har flyttat

                                    

I slutet på sommaren visade jag ett inlägg där jag berättade om en överaskad syn jag fick en dag när jag gick ner i vår källartrappa på utsidan. Jag låste upp dörren och under dörren i tröskeln låg dessa varelser, se inlägget är det en familj ödlor eller olika. Eftersom det är tema fredag hos sinneskatten så tänkte jag berätta mera om min familjen ödla. Temat på utmaningen denna veckan är DJUR PÅ FEL STÄLLEN. Salamander lever i vattnet och inte i en källa tröskel.

Hur gick det sen? När jag fotade ödlorna hade jag lagt dem på sopskyffeln för att kunna bära ut dem i naturen. Jag lade dem lång bort från huset. Men det dröjde inte länge från dem var på väg till källartrappan igen. Det var när jag nästa dag skulle laga hålen i tröskeln som jag förstod att dem hade sitt bo i hålen på tröskeln. Jag kände mig som en mördare när jag täppte igen hålen. Efter lagningen har jag inte sett till en ända  ödla igen. Men kan erkänna att jag saknar dem lite trots allt. Dem är verkligen fascinerande djur. Men det är inte lika fascinerat att ha dem inne i källaren.

13 kommentarer:

 1. Huu, inget jag vill ha i min tröskel, tycker att de ser så otäcka ut. Snyggt fångat dock :0)

  SvaraRadera
 2. Ja, det var ju intressanta hyresgäster. Skulle tro att de insåg faktum och flyttade någon annanstans.

  SvaraRadera
 3. He..he.. nä..kanske inte så kul att ha dessa djur i källaren. Nu vet jag inte så mycket om salamandrar men de är väl en sorts groddjur ? Här på Malta har vi geckoödlor och de är riktigt söta. Springer runt på väggarna med sina små "sugfötter" och mig stör de inte alls. Tycker liksom dig att de är fascinerande djur. Men det är kanske skillnad på ödlor och ödlor ;-) Intressant och fyndigt bidrag till temat blev det iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja ödlor är ett slags groddjur eller kräldjur. Era ödlor på Malta med sugprppar under fötterna tycker jag verkar läskigare.

   Radera
 4. Små odjur som inte jag skulle vilja ha i mitt hus! Skönt att höra att du tog hand om dem och återlämnade dem till naturen!

  SvaraRadera
 5. Förstår att de lagade igen hålet, man vill kanske inte ha dem just där, de hittade säkert ett annat hem och då i rätt miljö.

  SvaraRadera
 6. Jo dom kanske är fascinerande men huvva inte vill jag ha dom i källaren..

  SvaraRadera
 7. Nu har du da billeder af dem ;) - Et fantatisk syn at se så mange og så ikke en gang i søen? men et godt billede er det

  SvaraRadera
 8. Ovanliga inneboende du hade i somras!
  Tror de kräver en ren natur, fri från gifter och det är ju bra att veta att du har en giftfri källare. :-)
  Kul bild och intressant historia. Vi har några ödlor i vår jordkällare på landet, kanske gillar de mörka utrymmen.
  Säkert fann dina ödlor ett nytt, bra boende på annat ställa än er källare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra med en giftfri källare.

   Radera
 9. Tack för alla fina kommentarer!

  SvaraRadera
 10. En fin fångst. Har inte sett salamandrar, men skogsödlan har jag sett. Trodde att salamandrar levde i vatten. Passar bra till temat.

  SvaraRadera
 11. Åh, jag som älskar ödlor hade gärna haft dem hos mig om de valt att bo där! Hoppas att de fann ett annat bo som var lika tryggt!

  SvaraRadera