söndag 6 januari 2013

Utmaningen med Återbruk nr 1 - Från byxor till mössa


Det är dags för min första utmaning, alltså som arrangör.  Jag har några blogg vänner som har visat sig intresserade. Jag hoppas att fler hänger på. Tyvärr har jag inte lyckats få ordning på länk verktyget. Så ni får lägga eran länk i kommentar fältet så hoppas jag kunna lösa detta framöver.

När jag gick på julledighet hade jag lyckats tappa bort alla mina mössor. Det var då flera minusgrader ute så en mössa behövde jag ha på mina hund promenader. Många av mina blogg vänner har sytt mössor av andra plagg. Men själv har jag inte kommit igång att sy om några plagg ännu. Det beror nog på att jag fortfarande känner mig osäker i "syvärlden". Min son Christoffer kom hem för några år sedan med ett par mjukis byxor från slöjden som han var mycket missnöjd med. Han ville slänga dem. Men jag behöll dem för tyget skull. Tur var väl det för dem breda benen längst ner var lagom till mitt huvud.


Jag klippte av en bit så lång som jag ville ha mössan. Tog ett brunt yllegarn som jag sydde långa stygn och drog ihop toppen på mössan och knöt ihop.


Nu återstod bara en stor tofs så skulle det bli en sån där modern mössa som många har.


Jag gjorde två cirklar av kartong (Kartongen är från en bage in box förpackning) Jag gjorde 2 hål i mitten och lade cirklarna ovan på varandra. Sen tog jag restgarner som jag virade runt tills hålet täcktes. Färgerna på tofsen blev ljusgrå, mörk grå, beige och mörk blå.


        En närbild på tofsen som jag sydde fast med yllegarnet som jag snodde ihop toppen med.


Jag avslutade med att brodera ett vågigt mönster med samma mörkblåa yllegarn som jag hade till tofsen. Det blev en varm och vindtätt mössa. Tyget är tjockare fleece.

Reglerna för utmaningen ser ni Här och kom ihåg du har ända fram till fredag den 11 januari på dig att lägga veckans inlägg. Du får använda denna sidan att lägga upp inlägget på i kommentar fältet. Glöm inte att länka till denna sida på min blogg.
14 kommentarer:

 1. Okej, då får du här adressen till mina två återbruksinlägg från gårdagen.
  "Två tröjor blir en" - http://mirisskaparlusta.blogspot.se/2013/01/tva-trojor-blir-en.html
  "Bagarutrustning - av en gardinlängd!" - http://mirisskaparlusta.blogspot.se/2013/01/bagarutrustning-av-en-gardinlangd.html

  SvaraRadera
 2. jag är djupt imponerad av alla olika saker som du kunde få ut bara på en gardinlängd. Tröjan blev ju riktigt snygg och modern : )

  SvaraRadera
 3. Enkel och snygg mössa kul med utmaningar. Mitt bidrag kommer snarast!

  SvaraRadera
 4. Tack Åsa! jag ser fram emot ditt bidrag :)

  SvaraRadera
 5. Nu kommer det i enkelhetens tema:-)http://aterbrukavasali.blogspot.se/2013/01/enkelt-hjarta.html

  SvaraRadera
 6. Hjärtanet fick ett ordentligt lyft.Supersnyggt! Nu har jag lyckats knäck hur jag skulle få in länk verktyget. Så till nästa vecka kommer detbförhoppningsvis fungera. Det blir lättare för nykomlingar att se att detta är en utmaning som det går att dela sin länk på.

  SvaraRadera
 7. Tack! Jo länkverktyg underlättar men allt tar tid att lära sig:-)

  SvaraRadera
 8. Goddag i stugan! Ja, då länkar jag mitt lilla bidrag: http://lopplisa.wordpress.com/2013/01/10/allt-ar-inte-silver-som-glimmar/

  Hoppas fler hänger på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Helt underbara armband och inte kan man tro att dem är gjorda av skräp eller förpackningar.

   Radera
 9. Nu testade jag det där länkverktyget, fast jag fick leta lite innan jag hittade vart länken tog vägen. Den ligger strax ovanför länkverktyget under rubriken SIMPLY LINKED här nedanför om nån annan undrar. Men det verkar inte förstå sig på svenska bokstäver som Ö, så för att förtydliga så kan jag meddela att det står Presentbagar av matförpackningar. Länken fungerar i alla fall.

  SvaraRadera
 10. Helt fantastiskt fint Miris! Roligt att du är så aktiv med många inlägg! Jag är nöjd med min start vecka på utmaningen. Trots att länkverktyget till slut kom ditt fast lite för långt ner. Bra att du lyckades få ditt din länk och nu vet jag att det fungerar. Många kända deltagare och fler okända bloggare för mig har hört av sig och vill vara med.

  SvaraRadera
 11. Trevligt med värmande mössa och trevligt att utmaningen lever vidare, i ny tappning!
  Jag hade tänkt vara med redan i första omgången, men behöver visst hjälp med datorn först. Behöver lägga in nåt nytt program tror jag för att kunna fortsätta blogga med bilder, men sånt där förstår jag inte mycket av. Är inte så tekniskt intresserad, om det inte handlar om lapp-tekniker förstås...!! ;-)
  Kanske återkommer jag med inlägg i nästa omgång istället.
  Tills dess; Må Gott !!

  SvaraRadera
 12. Vad trevligt med fler kända deltagare! Hoppas att det ordnar sig med din dator. Du är välkommen med ditt inlägg då du kan!

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Jag lägger här en länk till en av mina täcken gjord av gamla jeans och resten av tyg från andra täcken jag gjorde tidigare:

  http://gloriasquilt.blogspot.se/2012/12/miniquilts-och-jeans.html

  SvaraRadera