fredag 20 juli 2012

En kruka med känslouttryck


Så här startade jag min process av krukan med känslor uttryck. Krukan var ljusgul från början, så jag startade upp med att måla den svart. Det räckte att jag målade den en gång. Värre var det med de neongula cirklarna. Dem målade jag minst tre lager. Men det kanske berodde på att jag var tvungen att använda akrylfärg på den svarta utomhus färgen. För det mesta målar jag krukor med allmogefärger. Men jag har investerat en burk med svart och en med vitt i större burkar och färgen är då utomhus färg som jag har köpt i färgbutiken. Det blir billigare så, för den färgen som jag mest gör slut på är just vitt och svart. Dem brukar jag även använda för att blanda fram olika färgnyansen med. Jag gjorde flera försöka att få fram neongul, men jag lyckades inte på den färgskala av gul och grön som jag hade hemma. Men i akryllådan hade jag en starkare gul färg och med en liten klick ljusgrön blev det neongul. Som mall till cirklarna använde jag ett värmeljus som jag ritade  runt med en blyertspenna innan jag fyllde i med den neongula färgen.


Varför jag har valt att göra en känslor uttrycks kruka beror på att det är sista dagen för Fotobrus fotoutmaning och dagens bokstav är ingen bokstav utan ett ! (ett utrops tecken). Sms Smileysarna har jag studera och ritat av från min Iphone. Sen har jag själv kommit på olika uttrycks ord som passar till de olika symbolerna.


Jag är otroligt nöjd med resultatet och känner att det är en kruka som skulle passa på mitt jobb där vi just nu arbetar mycket med känslor.


Jag har fotat krukan runt om så du skall se alla Smileysarna.


Jag har valt att skriva texten i skrivstill. Den stillen är inget jag använder i vardagen. Det är delar av den skrivstillen som jag fick lära mig i skolan. Jag brukar gå runt i present affärer för få tips och idéer. Och framför allt för att se vad som är inne just nu. Just nu har jag upptäckt och att skrivstills texter förekommer mycket nu på diverse prylar.

12 kommentarer:

 1. Jag använder bara skrivstil för det går snabbare, man slipper lyfta pennan! :D
  En snygg och speciell kruka, skulle kunna tänka mig att ha sådana hemma själv med lite olika smileysar på!

  SvaraRadera
 2. Kreativt utropstecken :)
  Önskar dig en skön hel!

  SvaraRadera
 3. Vilken kulig kruka. En sådan skulle nog behövas på många arbetsplatser idag -känslokrukan med valfri plantering. Det man planterar får man ju skörda som det så vackert heter.

  SvaraRadera
 4. Verkligen ett utropstecken! :)

  Glad fredag & Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Nej men så fint. Då kan man vända den dagligen efter humör. Fyndigt.

  SvaraRadera
 6. Utropstecken hur man än vänder den!

  SvaraRadera
 7. Så kul idé! Jag skulle kunna tänka mig att ha en sån kruka på jobbet, och vrida fram den smiley varje dag som matchar mitt humör... En riktig utropsteckenkruka!

  SvaraRadera
 8. Så fint det blev och perfekt till temat!

  SvaraRadera
 9. Underbar! Även om man skulle vara på dåligt humör så blir man ju glad bara av att se den där krukan!

  SvaraRadera
 10. Tack alla för era underbara kommentarer de värmer och ger mej ännu mera skapar lust :)

  SvaraRadera
 11. He, he.. vilken kul kruka! Bokstavligen uttrycksfull på alla sätt och vis! Den väcker känslor som ingen köpekruka kan göra!

  Jo, du undrade om jag använde stämplar i "trycken". Nä, T-shirt papper (från Clas Ohlson). Regeln för just dessa är att man får skriva och skapa i datorn, spegelvända och skriva ut på papiren i bläckstråleskrivare. Ibland kallas denna typ av papper också för transferpapper. Hur man exakt gör kan vara olika beroende på tillverkare.

  Själv skapar jag och spegelvänder i ett bildbehandlingsprogram. Ja, om du tänker använda denna teknik och stöter på patrull, hör av dig igen! /Pia

  SvaraRadera