torsdag 14 februari 2013

En händelse som jag aldrig glömmer


Jag har länge tänkt att berätta på bloggen om denna alldeles speciella händelse som inträffade för ungefär 8 år sedan. Det var året innan vi köpte vår hund Pepper. Det var i början på juni. Det var en varm solig dag vi stod och pratade med mina svär föräldrar som var på besök. På den tiden hade vi bara ett kort trästaket med en grind. Grinden stod öppen helt. Plötsligt när vi stod där fick vi se ett andpar (gräsänder) komma gående i jämte varandra också vek dem in genom grinden som stod öppen och kom lunkande alldeles bredvid oss. Dem var som tama  Jag blev som eld och lågor över händelsen och sprang in och hämtade vatten och bröd. Dem stannade ganska länge och sen flög dem i väg. Men nästa dag när jag var ute i rabatten och rensade ogräs fick jag se dem komma flygande och så landade dem på vår gräsmatta. Jag matade dem och sen höll dem till i trädgården varje dag. Dem satt i jämte mig när jag rensade bland blommorna. Förbi passerande fotgängare skrattade och pekade. Dem trodde att vi hade fått husdjur.


Dem blev mer och mer tama. Vår son Christoffer som då var runt 5 år kunde nästan mata dem i handen. Men så blev det midsommar och vi skulle åka bort över helgen. Mina föräldrar var husvakter och skulle vattna växterna. Då hade dem träffat på änderna som stod och gapade efter mat. Men fåglarna fick ingen mat. Så när vi kom hem 3 dagar senare. Såg vi dem inte alls, lite tomt var det. Det var varmt och kvavt i huset så ytterdörren stod öppen. Då fick vi plötsligt höra ett bankande och kracksande på altanen som är innan entrén. När vi gick ut ditt fick vi se andparet som flaxade runt där inne på rutorna och hade panik där inne.

Det var då vi slutade att mata dem och ignorera dem i trädgården. Vi trodde att änderna hade get sig av. Men då fick vi se dem komma tillsammans. Änderna gick runt och pickade på gräsmattan. Men någon timme senare var honan försvunnen och ensam flög hannen i väg. Konstigt?

Hur gick det sen fortsättningen kommer nästa vecka. Då får du följa den spännande fortsättningen Kika in på bloggen eller lägg till dig som följare så hänger du med på uppdateringen av mina inlägg Detta första avsnitt av "En händelse som jag aldrig glömmer" delar jag med mig på Sinneskattens tema fredag som är djur.

8 kommentarer:

 1. Ja, det var ju ett lite märkligt förhållande som uppstod mellan er och änderna.

  SvaraRadera
 2. NEEEEEEEEJJJJJ....en cliff hanger....sååå jobbigt!!! Nu bara måste jag ju komma tillbaka!!

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. GIllar änder :) Klart de beter sig charmigt ;)
  Spännade med en cliffhanger i bloggform. Väntar med spänning på fortsättningen!

  SvaraRadera
 4. Spännande berättelse... väntar på fortsättningen :)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin historia.. ska bli spännande!

  SvaraRadera
 6. Hm.. Må nok få med slutten :)
  God helg
  Mormor¨

  http://www.starbear.no/mormor/2013/02/15/dyr-sa-bra/

  SvaraRadera
 7. Änder är fina och trevliga fåglar.

  SvaraRadera
 8. Tack för era kommentarer! Det låter som det är flera som är intresserade av fortsättningsvis av mitt minne. jag kommer dock inte inte ha den på fredagar.

  SvaraRadera