söndag 1 juni 2014

Avslappning till 100 %


Helgutmaningen varje söndag efter klockan 18 kan alla som vill delta med ett inlägg med lite foton från helgen. Denna helgen har jag varit l- å -n -g- t in i skogen. Min storebror har en stuga vid en sjö i Lindome utanför Göteborg. För att komma ditt fick vi färdas med bilen på en grusväg som gjorde bilen alldeles dammig. Det kändes som vi körde flera mil från landsvägen. Tillsist kom vi fram till den mysiga stugan med den underbara utsikten över insjön.En röd stor Rhododendron full jag pladask för. Jag har aldrig sätt den färgen förut på denna sorts buske. 


Hemma har jag en lika stor Rhododendro, men den är tätare och lila. Vilket jag tror är den vanligaste färgen.


Som du ser så har jag arbetat mycket med kameran. Trots att jag bara använder mobilkameran, Iphone 3 GS så blir det ganska bra bilder. Jag funderar på att skaffa mig en system kamera. Men det blir inte lika smidig att ha med sig. Dessutom så måste jag lära mig hur en sådan kamera fungerar. jag är så van att bara trycka på knappen och eventuellt zooma.


På tomten fanns det också en gammal klassiker, ett solur. Jag har aldrig förstått mig på hur dem fungerar. Själv äger jag inget solur trots att jag har en gammaldags trädgård. Jag har alltid tyckt att spetsen på pilen har varit så otäck när barnen var mindre och lekte ute. Tänk att ramla rakt över soluret!


En annan nostalgi som tillhör avslappnings avdelningen är en hängmatta. Har du prövat att lägga dig i en gammaldags hängmatta som sitter fastspänt mellan träden? Det är inte bara att lägga sig ner utan det fodras balans, teknik och koncentration. När jag väl hade landat ville jag inte resa på mig. Är man för ivrig som min son var hamnar man på marken med en duns. Då gäller det att marken är kott fri.


11 kommentarer:

 1. Långt ute i skogen, vid vattnet, med hängmatta? Det låter ljuvligt :)
  Att fota med telefonen är himla smidigt - men det är roligt att fotonörda med en "riktig" kamera :) Satsa på det vetja'! ;)

  SvaraRadera
 2. Ser ut att ha varit en riktigt skön helgdag!!

  SvaraRadera
 3. Underbar fin skogsbild och dessutom i Lindome. Där i närheten har jag varit hemma i nästan 20 år. Jag får nästan hemlängtan när jag ser dina vackra, fina bilder. Ha en trevlig ny vecka!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig helg du haft.

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder!

  SvaraRadera
 6. Det låter härligt! Kul att du gillade mitt sydda porträtt. Ja, jag sydde på pappret som låg ovanpå tyget. Sedan pillade jag bort det nu trasiga pappret.

  SvaraRadera
 7. Ser ut att vara en idyll att sticka iväg till över helgen. Guldstjärna till dig som lyckades ligga kvar i hängmattan, vet inte om jag skulle våga mig på det överhuvudtaget :-)

  SvaraRadera
 8. Vilket läckert Rhododendronträd, våra håller på att gå i blom nu;-)
  Sjöutsikt är ju helt underbart och att lägga sej i en hängmatta är en konst.
  Tack för din kommentar som jag förstod föll många bort denna gång HAHA
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 9. Låter trevligt med en stuga vid en sjö långt in i skogen.
  Hängmatta är verkligen avslappnande, perfekt ställa att läsa bok i. :-)
  Ser ut som en trevlig helg där hos din bror.

  SvaraRadera
 10. Ser ut som ett alldeles underbart ställe att avnjuta helgen på. :-)

  SvaraRadera