söndag 24 februari 2013

Utmaningen med återbruk nr 8 - Tumvantar med pälskant


I åtta veckor har jag haft min utmaning. Det har varit en rolig och spännande period med några återkommande deltagare och en del nya. Detta är den sista veckan att delta i denna omgången av min utmaning. Jag räknar att vara tillbaka igen med en ny utmaning om några månader eller veckor. Jag kanske längtar ihjäl mig eller så tycker jag att det är avkopplande att slippa bry sig. Jag vill tacka alla er som har ställt upp med era inspirerade bidrag i min utmaning. Nu kör vi mitt sista inlägg till utmaningen som är sammankopplat till första inlägget på utmaningen. För av samma mys byxor som hade varit min sons, räckte inte bara till en från byxor till mössa. Eftersom det finns två ben på byxan har jag också förberett till ytligare en mössa i samma modell som jag gjorde i nummer 1 på utmaningen. Det är praktiskt med två liknande mössor. Av tyget som blev över gjorde jag ett par tumvantar.


Jag hade inget mönster utan måttade efter min egen hand. Jag lade dubbelvikt tyg på sidan utan tummen och sydde runt tum sidan på avigsidan. Därefter var det bara att vränga vanten till rätsidan. Jag tyckte att vantarna blev lite för korta.


Så jag letade upp en fin avslutning på vanten. Jag hittade en pälsmudd som kommer från mina flickors jacka som dem hade när dem gick på lågstadiet. Pälsmudden är från början en krage som jag delat på mitten. Det var lite bökigt att sy fast den på vantarna. Men jag lyckades med tillslut med 100 % koncentration.
Det var mitt sista bidrag. Nu är jag nyfiken vad ni tänker avsluta med för inlägg. Lägg ditt bidrag med länk namnet i rutan, epost adressen och blogg adressen.
4 kommentarer:

 1. Tjusigt har också planer att tillverka vantar nån gång.Bra att du förlängde dem korta vantar änvänds inte:-)

  SvaraRadera
 2. tack Åsa! Blev förvånad att det var så lätt att sy vantar. Det kommer att bli fler i framöver med andra dekorationer.

  SvaraRadera
 3. Smart! Skall nog också testa att göra mig ett par vantar.. =)

  SvaraRadera
 4. Bra sätt att ta till vara på (nästan) minsta snitt tyg.

  SvaraRadera