onsdag 27 februari 2013

Av en udda strumpa blev det 2 plagg till trollet


I min byrålåda ligger minst 10 stycken strumpor som inte har någon maka. Jag har letat och tvättat upp all smutstvätt. Men makarna är borta! Jag har börjat fundera om vår tvättmaskin äter strumpor?


På jobbet har vi en hel korg med troll i två storlekar. Trollen har inga kläder så dem slängs mest runt. Jag tog mig äran att låna hem ett stort och ett litet troll. Tanken var att tillverka kläder till trollen av olika material. Jag började att sticka en klänning, (kommer i ett inlägg framöver). När den stickade klänningen var färdig kände jag att trollet behövde en accessoar som passade till den nya dressen. En mössa kunde jag göra av... men hur skall jag göra då? Det var då jag kläckte idéen att det finns färdiga återbruksmaterial som går att använda som  till mössa. En vuxen strumpa blir perfekt i omfånget. Jag började med att klippa av en bit från tårna. 2 centimeter från toppen klippte jag tjocka fransar med taggsaxen och så tog jag en sytråd och sydde några stygn runt toppen. Så var trollmössan skapad.


Jag tänkte först slänga det som blev över av strumpan. Men då tänkte jag ett steg längre. Kanske det kunde gå att göra en tröja av strumpbiten? Så jag började klippa, prova och vrida.


Halva hälen kom med på tröjan. Jag hade planer på att klippa bort den. Men vek istället ner hälen och fick se att det blev en krage. Så istället för att klippa, sydde jag några stygn för att hålla kragen på plats. Detta blir ett passande inlägg till min sista vecka med återbruksutmaningen med återbruk.

3 kommentarer:

 1. Åh! Vilken härlig utstyrsel det kunde bli av en udda strumpa!
  Och eftersom du har fler på lager så kanske det blir kläder till alla trollen?! :)

  SvaraRadera
 2. Fiffigt att använda de udda strumporna så..

  SvaraRadera
 3. Your style is really unique compared to other folks I have read stuff
  from. Thank you for posting when you have the opportunity,
  Guess I'll just book mark this page.

  Here is my weblog; the price of silver; ,

  SvaraRadera