måndag 16 mars 2015

Våren är på ingång!

                                                               Hej!

I år känns det som jag har längtat mer efter våren än jag har gjort tidigare vintrar. På andra platser i närheten där jag bor har flera vårblommor slagit ut. I vår trädgård gassar inte solen hela dagarna det gör att vi ofta har lite kallare och blommorna kommer ett par veckor senare än på andra platser i närheten. Både för och nackdelar. Fördelarna är att våra blommor står sig längre en på dem platserna som blommorna slår ut snabbare. Vi har haft några härliga soliga vår dagar de senaste veckorna. Jag har två olika sorters snödroppar. Dessa står vid rabatten vid entrédörren. Dem är lite längre på skaften och på blomman finns det små stänk med ljusgrön.


I en annan del av trädgården växer dessa snödroppar. Ser du att dem har kortare skaft? Blommans form skiljer sig även lite grand. Dessutom är dem helvita.


En annan blomma som har vaknat i vår trädgård är Vintergäcken. Det är en av mina favoriter. På kvällen gör den precis som snödropparna, den sluter sina kronblad. Den kanske blundar och skall sova? :)


Den här blomman stod ensam i en egen rabatt. Det är ingen scillan  men jag vet inte vad den heter. Kanske det finns någon annan som vet? 


1 kommentar:

  1. "Den som väntar på något gott ..." :) Inte heller vi har haft något att fota i trädgården förrän nu!

    SvaraRadera