torsdag 19 februari 2015

Sagoskogen


Minns ni min förtrollade bild som jag fotade från naturen och som jag sedan målade av i akvarell? Läs utvecklingen från början av tavlan, se inläggen: En förtrollad bild blir starten på en tavla och Lite längre på den förtrollade bilden. Förutom att tavlan har blivit inramad så har det landat mängder av fjärilar i olika storlekar på hela tavlan. Nu skall jag visa hur vidare processen fortlöpte för att nå detta slutliga resultat.


För att tavlan skulle få plats i ramen var jag tvungen att beskära den och det gjorde ont i mig att behöva göra träden kortare. Tyvärr hade jag ingen annan passande ram, det var inget att göra något år. Men jag blev enormt nöjd med resultatet.


När min förtrollade bild höll på att bearbetas i mitt huvud låg Färghandeln Happy Homes reklamblad i min postlåda. Jag fastnade för sidan med fjärilarna med mönster och färger över deras sortiment. Då föddes min idé att dem kanske skulle vara snygga tillsammans. Den förtrollade bilden blev nu som en sagoskog.


Reklamblad är ganska tunna. För att göra fjärilarna mer lätthanterliga och hållbarare förstärkte jag dem med kartong under.


          När klistret hade torkat klippte jag ut varje fjäril för sig och limmade dem sedan på tavlan.


2 kommentarer:

  1. Vad duktig du är på att måla. Gillar fjärilarna men jag hade nog förredragit tavlan som den är och fjärillarna som de är:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Åsa! Roligt att höra din åsikt om tavlan.

      Radera