lördag 22 juni 2013

Sommartavla med en blomram


Den här tavlan startade med ett överblivet material som jag från början hade tänkt kassera. 


När jag gjorde mönstret till min gymkasse blev detta tyg klipp över. Jag tyckte dem såg ut som blad och funderade eventuellt att göra ett träd. 


I mitt pyssel skåp hittade jag en kartong med plastbotten formad som en tallrik. Den kommer ursprungligen från några av min barns doptallrikar som numera ligger nerpackade i en annan kartong. Jag klippte ut tallriken och strukturen av blommönster och den rektangulära delen. Men jag använde bara tallriken. De andra delarna lade jag tillbaka i pysselskåpet. 


Ovansidan av plasten är kläd med rosa filttyg. Jag startade med att klistra bladklippet med hjälp av limpistolen. Jag gjorde som en krans med löv. Men så tog materialet slut. Vad skulle jag göra nu?


Det blev till att ta fram taggsaxen igen och olika nyanser av grönt tyg. Jag tycker att det blev snyggare och mer levande med olika nyanser på bladen. Även lite mönster gör kransen mer spännande.


En krans blir vackrast med lite blommor i. Nu funderade jag vidare och letade i mina pysselskåp efter material till blommor. Det blev rörpärlorna som redan stod framme från gårdagens pyssel, I mitten buktar ett ord i tiden ut. Jag klistrade dem i grupper så det bildades en blomma.


En ram med en krans med blommor hade jag skapat. I en ram bör det finnas ett innehåll om den skall hänga på väggen. Mina tankar spann nu vidare och det jag kände var att det måste vara något svart vitt eftersom det är så mycket färg på ramen. Ett svart vitt foto kanske eller en bild. Men det alternativet kunde inte genomföras eftersom vi inte har hunnit köpa några bläckpatroner till skrivaren. I stället fick jag måla en svart vitt bild. Men att bara måla så där på frihand utan någon bild är inte jag så bra på. Då är det tur att det finns mängder av bilder på nätet. Jag får tacka fotografen Mats Lindfors för att han delar delat med sig sin fina fotografi. Jag ändrade dock lite på själva grässtrået till en vass blomma.1 kommentar:

  1. Tjusigt! Ett mellanting mellan krans och tavla! Kul med skapande av allehanda material!!!

    SvaraRadera