söndag 7 juli 2013

På väg upp någon annanstans en grönsaksladet


Veckans tema på fotoutmaningen Vänner emellan är PÅ VÄG NÅGON ANNANSTANS. Mina morötter har i flera år växt upp i vårt grönsaksland och det är där de flesta morötter brukar vara PÅ VÄG upp. Men i år har jag varit bekväm och flyttat in min grönsaks odling på vår inglasade altan. Anledningen är framför allt att slippa jaga mördarsniglar och att kunna snabbt gå runt med vattenkannan. Det kan dock inte bli så många morötter. Men behovet av mängden är inte lika aktuellt längre sen mina två äldsta barn har flyttat hemifrån.


Morots fröna planterades i denna 5 liters, förre detta glasslåda.  Precis som i grönsakslandet behövde jag gallra och ta bort plantor för att morötterna skall kunna växa och utvecklas ordentligt. Dessutom kupade jag i lådan med hjälp av endast fingrarna.


Alla morots plantorna som gallrades bort lade jag på ett fat. Jag tänkte vad onödigt att slänga, kanske det fungerar att trycka ner dem någon annanstans. Det var då morötterna fick ytligare en annan plats att vara på väg upp i. Jag valde en kruka som var hög för längre morötter. I 5 liters lådan kommer det att bli mini morötter.
6 kommentarer:

 1. Det var en väldigt fiffig tolkning. Ha en bra sommarkväll Karin

  SvaraRadera
 2. Kul tolkning av dagens tema.
  Hoppas morötterna smakar finfint när de är klara.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 3. Rolig tolkning klarade morötterna sig
  När du flyttade dem? Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Tack för er kommentarer. Pernilla: ja morötterna fixade det bra. Dem mår prima:)

  SvaraRadera
 5. Det var en fiffig tolkning och ett roligt sätt att odla morötter ;) Häftigt att det fungerar att odla morötter i kruka.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Minimorötter av de du gallrat - fiffigt!

  SvaraRadera