fredag 19 juli 2013

Sommartavla av kork och trä


I veckan unnade jag, mig en heldags pyssel. Det är svårt att blunda för allt hushållsarbete och trädgården och bara göra det där jag gillar mest. Men så skönt det var i veckan då jag hade en heldags pyssel. Jag mådde så bra efter. Men vad tiden gick fort! Två alster blev färdiga. Jag trodde att det skulle hinnas produceras mera. Men så är det med handarbete det kommer massor av idéer under processens gång. Min hobby kostar inga stora summer men det kostar tid och utrymme. I veckan visade jag upp det ena alstret som blev till denna underbara dagen, se inlägget En abstrakt färgklick att hänga på väggen. Här följer det andra alstret som en sommartavla tillverkad av återvinningsmaterial.


En tjockare kartong skiva blev botten som jag målade med ansiktsfärg. Jag använde allmogefärg trots att det var papper jag jobbade med. Nackdelen med att måla på kartong är att den böjer sig. När jag försökte böja tillbaka kartong skivan blev det märken efter. Mindre lyckat tänkte jag först, men detta blev ju en fräck struktur på bakgrunden. Så jag böjde mer hit och ditt åt alla håll och så här blev slut resultatet.


Blommorna är gjorda av kork och trä. Träblommorna (dem stora blommorna) kommer från en brödkorg som gick sönder.


Korken delade jag med en brödkniv i skivor.


Träblommorna fick lyster med rött glitter som jag penslade på tillsammans med skollim. 


Lite glitter på träblomman gjorde den mer färggrann


Knopparna fick också lite rött glitter. Jag köpte glittret för 20 kronor bokia. Där finns det ett liten hobby hörna. 


Blommorna och knopparna klistrade jag fast med limpistolen. Stjälkarna målade jag med oljefärgen. Bladen har jag klippt ut i två olika gröna nyanser. Stjälkarna har jag samlat ihop i en plastpåse med text på tillsammans med ett sidenband som är knutit runt påsen. Ramen på tavlan blev en isolerings slang som er rester från någon reparation. Detta blir mitt bidrag till Återbruks pyssel utmaning hos kolosaltpyssel.

2 kommentarer:

  1. Attans många olika material! Fin blev tavlan!! Undrar just om Åsa nappar på utmaningen?? :)

    SvaraRadera
  2. Roligt att du ville vara med i min utmaning... Hoppas du hänger på även nästa gång som förhoppningsvis blir nån gång i höst, håll utkik!

    Ha det gott!!
    /Petra

    SvaraRadera