måndag 28 oktober 2013

Harembyxor


Efter att jag hade sytt min första byxa som blev ett par shorts med resår,se inlägget: Så var det dags för första eldprovet. Går jag vidare med andra modeller på byxor. Barbie byxor har hittills varit en träning. Nu har jag get mig in på en annan modell och storlek på byxa. Detta är början på ett par Harmen byxor till en tre månads baby. Nä det är inte dags för tillökning i familjen! Och inga barnbarn är på väg vad jag vet! Anledningen till att jag har börjat sy babykläder är för att vara med i Klockarbarns återbruksutmaning "Värme" som har pågått i flera veckor. Utmaningen går ut på att tillverka kläder och skänka dem olika organisationer som hjälper barn i nöd. Jag tänkte skänka mina harembyxor till Erikshjälpen. Mönstret hittade jag Här. Tre sömmar så är byxan klar så här långt.


Det nya sy momentet för mig var att sy på muddar. Men så här fint blev det. Jag hade inte tillräckligt med muddar hemma, så det räckte till midjan och benslutet. Därför valde jag att halvera bredden på bensluts muddarna. Ett tips när du syr ihop sömmar är att ha god marginal gärna 1½ centimeter.


3 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Snyggt tyg:-) Ser framemot vuxen klädernaså småningom;-) Hur gick de med stormen blev ni drabbade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åsa såg du att det var samma tyg som shortsen som jag sydde? Angående stormen så hade jag funderingar på att avsluta med att berätta att jag hade laddat upp med värmeljus för att få lite värme om strömmen skulle försvinna. Vi hade tur vi klarade oss utan skador och strömmen fick vi behålla :)

   Radera
 2. Fina de blev, "byssorna"! Verkar vara ett tacksamt mönster! Har sett haremsbyxan lite överallt på sistone, tror att det just är Klockarbarn som står för den spridningseffekten :) Bra tips med sömsmån á 1,5 cm! Ha det fint!

  SvaraRadera