söndag 8 december 2013

Utifrån fönstret lyser stjärnan röd
Vid frukosten tände jag det andra ljuset i på min adventsljusstake av en äggkartong, se inlägget på första bilden: Adventsljusstake av en äggkartong. I dag är det dags att presentera 8:ans inlägg på Bloggen adventskalender som är en egen designad julstjärna i naturmaterial.


        UTANFÖR lyser stjärnan röd. Det är temat hos Vänner i emellan hos Edith och jag.


Idag kom också vinterns första snötäcke som snabbt regnade bort. Paketet framför sockertopps granarna är våra inpackade trädgårdsmöbler. Inpackade med presenning väl förankrade för alla stormar. Det var tur det nu när stormen Sven har vart på besök. Det blev inte många timmars sömn den första natten då det var ett fruktansvärt oväsen på taket. En plåtbit från vindskivan lossade och vibrerade där uppe. Oväsendet förstärktes också av att grannens växthus brakade ihop.


Kanske har du också lust att bygga en egen julstjärna? Här är materialet: 6 lika stora och tjocka pinnar och en ståltråd i valfri färg.


Bind i hop två trianglar som du sen sätter ihop. Avsluta ned att göra en upphängningsögla.


Det finns många olika storlekar, färger och längder på ljusslingor. Köp valfri ljusslinga och vira den runt stjärnstommen.


Så blev resultatet i närbild innan jag hängde upp stjärnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar