söndag 18 maj 2014

Susannes fruktsalsa


Min egen kombinerade fruktsalsa kan jag varmt rekommendera. Detta var första gången jag gjorde en fruktsalsa. Smaken är en blandning mellan söt, syrligt och het. Salsan passar utmärkt till kött, speciellt till grillat. När jag Googlade runt lite bland olika recept som fanns upptäckte jag att sammanfattningen av en fruktsalsa var att det var en sammansättning av frukt och grönsaker som var kryddat. När jag skall experimentera ihop ett eget recept brukar jag plocka fram det som kan tänkas vara en bra kombination och lägga på bänken. I salsan använde jag 3 centimeter ananasbit, 1 äpple (delas i tärningar med skalet på), 5 centimeter zucchini (skalet har jag använt t en annan sallad), 1/2 gullök (som skärs i mindre bitar), 5 Psysalius (skär i mindre bitar). Vindruvorna fick inte vara med i salsan så den stoppade jag tillbaka i kylen igen.


Alla frukten och grönsakerna lades i en skål. Nu är det dags för dressingen. Till dressingen har jag använt: Olivolja, flingsalt och Chiliflax. Samtidigt hackade jag valnötterna till mindre bitar och ostbiten i tärningar. Jag har också använt 3 matskedar solrosfrön. Blanda alla ingredienserna och häll över salsan. Därefter kryddsätter du salsan efter din egen smak till exempel svartpeppar och vitlök. Gör gärna salsan några timmar innan så den hinner stå att gotta till sig innan serveringen.Detta får bli mitt bidrag till Helgutmaningen.3 kommentarer:

  1. Låter som en god idé :) Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Tjaa, låter gott om valnötterna kan tas bort. Nötterna ger mig kraftig allergi, får svår andnöd. Ibland när jag ska fika så har alla, skriver ALLA bakverk och kakor nötter i sig. Då brukar jag ilskna till. Jag menar, nötallergi är ju ganska vanligt. Ska inte en allergiker kunna ta något till fikat?!
    Är lite avis på de som klarar nötter. Numera fixar jag inte heller jordnötter som jag kunde äta förr. Det känns lite trist, då dessa baljfrukter ofta kommer fram som snacks. Tur att de försvunnit från flygplanen!

    SvaraRadera