lördag 4 juli 2015

En vattentätt väska


För två sommar sedan sydde jag en väska av ett jeansbyxben som jag sedan broderade tulpaner på med plastpåsar. Jag var då med i en stor tävling på Hemslöjden. Dock blev väskan inte nominerad till något pris. Men jag var lika stolt över mitt tröst pris som var att delta i en utställning på Murbergets museum i Härnösand. Den väskan har jag i ett halvår haft till jobbet med min bantar mat. Eftersom jag åkte kollektivt till jobbet så var väskan utsatt för många olika sorters väder. Det gjorde att jag alltid hade en plastpåse där i som skulle fungera som ett regnskydd för jeansväskan som inte är regntålig. Det var så denna här väska föddes. För hur snyggt är det att gå runt med en plastpåse? Snyggare är det med plastpåsar i lappteknik.
Jag har använt mig av Apoteket, Ginatricot och systembolagets plastpåsar. Lapparna gjorde jag i olika storlekar och sydde ihop med raksöm. För att väskan skulle bli hållbar har jag sytt fast ett foder i. Fodret är en väl använd vaxduk.


Handtagen är gjorda av de två färgerna på plastpåsar som systembolaget har just nu. Jag har flätat ihop tre remsor från påsarna. Sydde sedan fast dem med symaskinen i väskan. 8 kommentarer:

 1. Bra idé Susanne. Det är inte kul när väskor blir blöta.

  SvaraRadera
 2. Fy vad smart! Den var verkligen roligare än de "traditionella" fantasilösa plastpåsarna.

  SvaraRadera
 3. Kul idé! Jag sparade länge fina plastpåsar men fick aldrig användning för dem så nu är de kasserade. Dags att börja spara igen.

  SvaraRadera
 4. Tack för era kommentarer! Jag tycker vi lever i ett plastpåse samhälle. Även om man kan undervika plastpåsar vid matinköp. Så är det betydligt svårare att undervika dem där småpåsarna som blir på apotek, Systembolaget eller vid klädinköp. Kanske även dem affärerna skull tänka på miljön på En vattentätt väska

  SvaraRadera
 5. Helt klart snyggare än en vanlig plastkasse! Bra idé för att återvinna de snygga bitarna av trasiga plastkassar.

  SvaraRadera
 6. Vilken festlig idé. Det är absolut inte snyggt med plastpåsar, så allt som kan förbättra situationen är bra.

  Tack för kommentaren på min blogg. Det var roligt att hitta din, med mycket bra inspiration.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 7. Vilken rolig idé

  SvaraRadera