onsdag 30 juli 2014

1 mormorsruta blir en tillhörande brosch


Hej! I morse berättade jag om min inbjudan till ett facebooks cafe från gruppen Bland garn och virknålar. Cafe dejt över nätet där alla medlemarna kan dela med sig av sina handarbete. Det är ett trevligt  och aktivt evengeman. När jag hade virkat klart bården till tunikan som jag visade upp igår, se inlägget: Mormorsrutor som förrvandlar en trakig tunika blev det garn över från det brun melerade mohär nystanet och det ljusrosa bomulls nystanet. Men det mörk rosa garnet tog slut helt. Målet med mina olika projekt med mormorsrutorna skall vara som förslag att visa upp på min kommande virkkurs som jag skall ha den 16 november för studieförbundet vuxenskolan i Kungsbacka. Välkommen och anmäl er hos vuxenskolan. Men nu är det sommar och den vill vi ha kvar och inte tänka på kalla november eller hur? Broschen är gjord av endast 1 mormorsruta. Det är ett nybörjar projekt för dem som aldrig har  arbetat med en virknål. 


På baksidan har jag knutit fast nålen hårt och stadigt. Igår kväll trodde jag att broschen var färdig. Men efter mitt morgon dopp i havet fick jag en idé att det hade varit fint med en spets kant runt. Jag kan varmt rekomendera en simtur i havet med medetaion som en bra start på dagen. Det ger så mycket energi och idéerna bara kommer flygande. För mig i alla fall. Alla är vi olika! Men skönt är det så länge det går att göra morgon dopp. Nästa vecka är det inte lika lätt för mig då vi bara har en bil och min man börjar att arbeta.


Broschen är gjord i samma färger som tunikan som nu fick yttligare en extra piff. Det blev nu en fest tunika. Från tråkig tunika-till förvandlingen- till fest tunika. Det var detta som jag hade att bjuda på idag. Imorgon får ni komma till mig och delta i sommartråden. Läs mer om reglerna Gemensam träff på webben i mitt forum. Tyvärr kommer jag inte åt länkverktyget. Så ni får lägga eran länk som en kommentar på mitt inlägg som kommer i morgon. Ha en bra kväll/Susanne


1 kommentar: