söndag 10 augusti 2014

En annan modell på korg


Hej! I helgen har jag stickat denna korgen som fick en mycket undlig form. korgen är stickad på samma vis som den bruna korgen med grön botten, se inlägget: Korgen blev inte som planerat. På samma vis menar jag med en stickring. Till den här korgen använde jag den minsta ringen som är i storlek med en vuxen handled. Anledningen till att det fick bli en roset nedtill var resultatet efter jag hade sytt på den virkade runda botten. Jag tror det kan bero på att jag sydde på botten på avigsidan och sedan vände ut och in på korgen. Samma misstag gjorde jag på den andra korgen. Jag får göra en korg till för att se om det gör skilnad. Lite vind och skev med mycket jämn på kanterna. Nästa korg måste också bli kortare på höjden.


Garnet jag använde mig av är trikåtyg som är köpt på rulle. Detta var rester som jag fick av min snälla svärmor. Rullarna kommer från fabriken och är rester som har blivit över. Återvinnig där också, mycket praktiskt. Detta var ett helt underbart material att arbeta med. Jag använde virknål nr 7 till botten och kanterna. Detta blir mitt bidrag till Helgutmaningen och till Söndagsdejt på BG&V i Facebookgruppen "Bland garn och virknålar". På återseende/Susanne


8 kommentarer:

 1. Gillar det grova garnet! Snyggt! Kul att du tyckte om betongknopparna! De känns inte så tunga jämfört med andra knoppar. Det var kul att se att det fungerade. Men jag borde tänkt på greppvänligheten liiite tidigare kan jag tycka. Jag har ju dessutom bestämt att det inte ska bli mer betonggjutning för min del. Kanske får ompröva det beslutet?

  SvaraRadera
 2. Vad festligt att virka korgar! Har jag aldrig sett förut. Går säkert att variera i det oändliga i form och färg :)

  SvaraRadera
 3. Så fin din korg blev. Jag minns att det var lite poppis att virka korgar på 60, 70 talet, men jag kunde inte detta. Jag stickade istället och broderade. Tänk vad kul det är med handarbete.

  SvaraRadera
 4. Spännande att sticka en korg och så fin den blev, gillar mönstret :-)

  SvaraRadera
 5. Tack för era kommentarer! Kul att ni gillade korgen trots att den fick en underlig form... Jag fick etttips som jag skall pröva från en läsare på en handarbetsgrupp som jag delade på Facebook. Det var att jag kan forma om krogen genom att blötlägga den. Detta måste testas!!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker din korg blev väldigt egensinnig och charmig!

  SvaraRadera
 7. Så imponerad av alla er som kan sticka och virka och dessutom hitta på nya designprojek!=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! jag fick ett bra tips från en läsare på min blogg facebooksida att det gick att forma om korgen genom att blöta ner den och sätta den på en burk eller liknande.
   Detta kommer jag att pröva och återkomma till i ett nytt inlägg.

   Radera