onsdag 20 augusti 2014

Så blev vinbärsteet och nu laddas det på med en annan smak, vilket?


Hej! För en vecka sedan visade jag upp mitt nya projekt i matväg. I år testar jag att göra eget te för första gången. Jag startade med vinbär, se inlägget:Ta tillvara bär och blad på dina vinbärsbuskar. Redan efter 2 dagar naturlig soltorkning hade bladen stort sett torkat och var färdiga att smulas sönder.


De största bladen var inte riktigt färdig torkade så jag valde att lägga dem på en assiett och fortsätta med torkningen i ett fönster där inte solen kommer åt lika mycket. Där fick dem ligga i en vecka.Det har inte gått att göra färdigt teet för att de har ös regnat här i ett par dagar. Förra veckan när jag plockade bladen var det många torkade svarta och röda vinbär. Men vad förvånad jag blev för nu fick jag leta för att hitta några bär. Det fanns knappt några torkade kvar dem färska har jag redan plockat av. Jag antar att fåglarna har varit o kalasat i buskarna. Tur att jag ändå fick i hop lagom mängd till de få blad jag hade fått ihop.


Förvaringen fick bli i en förre detta kryddburk av glas. Nu fattas det bara en etikett.Nu är nästa smak laddat för torkning. Kan du gissa vilken sort detta är? Om du inte kan så får du vänta på svaret till nästas vecka. Då skall jag berätta vad jag tillsatte och dessutom göra en provsmakning på dessa bladen och på vinbärstet. Det var allt för idag. Glöm inte att hänga med på sommartråden i morgon/Susanne
2 kommentarer:

 1. Då gissar jag att det blir björnbär näst gång... Visst är det roligt och framför allt gott att göra eget te. Jag gör mest på mynta och citronmeliss. Det är det som går åt i vinter.
  Trevligt att hitta till din blogg. Har scrollat runt lite och du verkar hålla på med så mycket kul.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar och roligt att du hittade hit Anette:) nä.. Det skall inte bli björnbärste. Men detta kan bli nästa sort. Tack för tipset!

  SvaraRadera