söndag 28 september 2014

Höstbilder från min trädgård


Hej! I helgen har jag varit ute i trädgården och försökt röja upp. Då passade jag även på att ta en runda med kameran. Jag är en typisk vår människa och hösten har jag på senare år börjat uppskatta mer och mer. Det jag förredrar på hösten är trädens alla olika färgskiftningar. I vår trädgård kan man inte utskilja att hösten här. Några få löv med glada färger har ramlat ner. Här lyckades jag hitta ett som kommer ifrån vår stora Rhodedentronbuske.


Några få blommor lever kvar i trädgården. Vår Hotensia har haft ett underskott på blommor i år. Detta är en av de två blommorna som har prytt busken i år.


I år har vår trädgård varit mycket ovårdad pågrund av att jag inte har mått så bra. Nu börjar jag återhämta mig och behöver hitta tillbaka min fysiska styrka. Då är det mycket bra att vara trädgårdsägare. Min rehab är hemma just nu i utegymmet. Där finns det möjligheter till träning av många muskler. Trädgårdarbete varvat med promenader så kommer mina närmsta veckor att se ut. Det är bara att hoppas på bra väder. Annars blir det att ta fram regnstället. På bilden ser du kärleksörten. Kärleksörten är en tålig växt som inte låter sig hindras av konkuransen av växtplatsen från allt ogräs.


Förr några år sedan planterade jag en liljekonvaljplanta här. Den kom aldrig upp, jag antar att det var för att den blev bortrensad. Antagligen pågrund av att jag inte kände igen bladen. I bland kan det vara svårt att skilja på ogräs och nya växter. I somras mitt ibland allt ogräs blev jag så överaskad att det blommade en liljekonvalj. Dessutom har jag nu fått vetenskap att blomman får små röda bär efter blomningen. Det är tur att jag inte har små barn hemma för det där bäret ser ganska gott ut.


Ogräs kan vara fint ibland, i alla fall på bild. Detta blir mitt bidrag till Helgutmaning, gå in och se vad de andra deltagarna bjuder på.
7 kommentarer:

 1. Vacker färgprakt fortfarande! Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Mjölkört hör till mina älsklingsväxter, vacker i alla skepnader! Och trädgårdsjobb och promenader ingår i min rehabilitering oxå, tur att jag älskar hösten!

  SvaraRadera
 3. Var glad att du inte har så mycket höst hos dig :) Du har det fint i din trädgård!

  SvaraRadera
 4. Ditt rehab-gym ser trevligt ut! :) Önskar dig bra dagar!

  SvaraRadera
 5. Trots allt förfall är trädgården vacker på hösten också,-)
  Skönt att du återhämtar dej och har haft trädgården som terapi.
  Ha en skön höstvecka,-)

  SvaraRadera
 6. En trevlig promenad i din trädgård! Ett härligt ställe att jobba på! Här har vi inte heller så mycket till höst ännu men det dröjer nog inte länge innan den slår till!
  Ha enbra dag!

  SvaraRadera
 7. Jättefina bilder från din trädgård, att jobba i trädgården är hälsosamt både för kroppen och själen så det låter som en väldigt bra rehab.

  SvaraRadera