torsdag 12 februari 2015

Krukor med hjärtanmönster


När jag häromdagen fyndade färg på vår outlet Panduro butik blev jag inspirerad att använda dessa färger. Dessutom fyndade jag även några andra färg burkar när jag var i Gävle i somras. Dem burkarna upptäckte jag var i metallick lyster trots att det inte står någon information kring detta på burken. 



Oj! Hur kunde bilden bli så här konstig trots att jag har redigerat den. Kanske det beror på den röda duken som lerkrukorna står på? Krukorna är ett återbruk från när jag köpte höstljung till balkonglådorna. Då tvättar jag alltid krukorna och förvarar dem i källaren för att kunna återanvända dem när målar suget sätter fart.


När jag målade den gröna bakgrunden på krukorna använde jag en mini ruller. Innan har jag svampat eller använt en bred pensel. Mini rullen blev ett mycket jämnare resultat. För att få dem jämna rutorna till hjärtana använde jag en klippt pappersuta från ett reklamblad. Hjärtandet kan du göra på samma sätt. Jag valde att göra mina hjärtan på frihand. För att jag tycker det är snyggare när inte alla är likadana eftersom min plan var att alla hjärtana skulle få olika utseende. Nu skall krukorna få lite lack. Jag upptäckte att lacket var slut hemma. Det gjorde att krukorna fick fotas lacklösa. Skillnaden är att krukorna kommer att bli mer glansiga. Lackets funktion är också att färgen blir mer hållbar.



1 kommentar:

  1. Snyggt! Trodde först att det var decoupage! Hoppas huvudvärken har släppt!! Inte kul att drabbas av!

    SvaraRadera