söndag 5 oktober 2014

På skinnkurs


Hej! Jag har haft en fantastisk annorlunda Helg Min väninna Agnetha erbjöd mig att följa med henne på en skinnkurs över helgen. Detta var inte planerat för egentligen skulle jag vara på invigning av en annan väninnas butik i Gullheden i Göteborg. Jag var i valet eller kvalet. Men beslutet blev skinnkursen som bara var över helgen, två heldagar. Jag var totalt slut efter kursen. För den var så intensiv och fodrade mycket koncentration och hjärnarbete. Kursen var i Åsaskolan i södra delen av Kungsbacka. Vi fick lära oss att sy i skinn och använda kursledarens specifik metod omlott teknik med lappar så det bildar volanger på det som syddes. Jag valde att göra 2 väskor i två olika storlekar. Här ser du den största väskan. Modellen är en eget uppritat mönster.


Här får du en närbild på den största väskan. Här kan du tydligare se volangerna. Vi använde olika längder och fransar.Dem första timmarna gick åt att lära mig den moderna maskinen. Jag blev mycket förtjust i den datorstyrda exemplaret. När min Ikea symaskin slutar att fungera så kommer jag att satsa på en liknade maskin som på bilden.


Att sy i skinn skiljer sig en del jämfört med tyg. Dels så är det inga kanter som fransar sig, det är inte nödvändigt att fålla eller göra riktiga knapphål om det inte är ett kläddes plagg som sys. Det går inte att använda nålar för då blir det hål som inte går bort i skinnet. För att hålla i hop skinnsidor som skall sys använde vi små mini klädnypor. 


Här ser du lite limfläckar efter att jag har sytt fast sömmarna. Med lite vatten på så går det att gnubba bort limfläckarna. Den lilla väskan har jag måttat av med hjälp av min iphone. Jag vet dock inte om jag kommer att använda väskan som mobilförvaring. Jag föredrar att ha min mobil i byxfickan. På kursen var vi 6 deltagare. Förutom att jag fick massa kunskap att sy i skinn så hade vi mycket trevligt tillsammans med fika och luncher i det lilla samhället. Jag lärde känna nya personer och hade många härliga diskussioner kring livet. Den här kursen finns att anmäla sig hos Ateljé Eliza. Det är en givande aktivitet att gå på kurs. 

1 kommentar:

  1. Vilken helg!! Kul att lära sig något nytt som man sedan kan utveckla och ha roligt med!

    SvaraRadera