fredag 12 december 2014

Ett bortglömt lappstycke och ett nyare pågående projekt blir tillsammans


Hej! När jag lämnade in mitt Ufo projekt häromdagen till Lopplisas blogg, blev jag upplyst att utmaningen kommer att pågå till 15 januari. Så bra för då hinner jag eventuellt med att bli färdig med ett nygamla ufo som jag visar upp i dagens inlägg. Precis på samma ställe som jag hittade ryggsäcken, se inlägget: Ett minne och återbruk blir fixat, hittade jag detta lappstycke med en broderad fjäril med en kropp bestående av pärlor och vingar av garn. Det jag minns av stycket är att jag blev missnöjd och tycket det var så fullt att jag inte ville fortsätta. Jag kunde lika gärna ha slängt arbetet. Men jag antar att jag tyckte att det var alldeles för mycket jobb som jag hade lagt ner för att bara kasta eländet i sopporna. När musten går ur ett pågående projekt åker det ner i den öppningsbara förvaringspallen. Jag antar att även detta pågående lappteknik är lika ålderdomligt som ryggsäcken..... Den här utmaningen är som klipp och skuret för mig!


Jag tog stycket med mig ner till syrummet för att hitta en fortsättning på vad nu detta kunde bli....
Därnere fick jag syn på väskan jag påbörjade i somras, se inlägget: Väskan har fått färgglada virkade. Väskans baksida hade jag lappat i hop halvvägs. Och kan du tänka dig det ålderdomliga ufo projektet passade precis in på bakstycket i bredden och det räckte med en avslutande bredare bit nedtill. För att väskans delar skulle bli kompletta. Men jag tycket att det blev så naket upptill med bara lapparna. I bland jeans delarna från dem slaktade återbruks jeansen hittade jag en lagom stor ficka.

Som jag har berättat förut så vägrar min billiga symaskin från Ikea sy tjocka sömmar. Det gör att projektet har fått vandra upp till soffans hörna. Eftersom framstycket har indianlook, så passade det bra att fortsätta med samma tema. Indian mönster är färgsprakande med olika sömmar. Följ med framöver i bloggen så får du se fortsättningen på väskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar