söndag 3 juli 2016

Ett enkelt smyckesträd


Jag har länge funderat på att göra ett eget smyckesträd. I helgen knåpade jag ihop ett. Det tog mig inte många minuter eftersom jag redan hade målat krukan tidigare. 


Krukan är en förre detta glasförpackning som det har varit svartavinbärsgele i. Jag startade med att diska ur burken och lossade samtidigt etiketten. Därefter hällde jag upp ljusblå allmogefär i en förre detta äggkartong som jag har brutit i bitar så det har blivit mängder av små koppar. Jag tog en disksvamp och klippte i fyra bitar. En av bitarna använde jag att svamp måla glasburken. Jag avslutade med att strö på silver glitter på burken. Det gav ett lyster.!
När burken hade torkat limmade jag fast restbitar av tågvirke och formade dem som rosor. Jag använde limpistolen.När jag tillverkade midsommarstängerna gjorde jag en tyngd av grus o småsten. Naturmaterial är också bra till pyssel. Nu har jag kommit på ett återbruksmaterial som går att använda som tyngd.
Gissa vad det kan vara?

Jo jeans. Först placerade jag grenarna som är syren och ormhassel. Sedan fortsatte jag att trycka i sönderklippta jeansbitar och fyllde upp krukan med tyget. Därefter tog jag Claylera över. Först den släta och därefter den korniga. Jag använde inte ens lim. Alltsammans fick torka över natten. Dagen efter satt grenarna stenhårt fast. Jag kunde vända trädet upp och ner och inget ramlade ut. 
Allt satt fast! Jag använde lackfärg att måla med. Krukans fyllning blev sand med gråa stenar i.Mitt smyckes träd skall jag ha med mig på marknadsförsäljning. Min första marknad är på torsdag den 7 juli i Kungsbacka. Juli marknaden som är extra stor med en zon med bara hantverkare från hembygden.


11 kommentarer:

 1. Kul ide och bra illustrationer.

  SvaraRadera
 2. Det gäller att vara påhittig! Ditt smyckesträd kommer säkert att bra komma till sin rätt. Så synd att det inte finns den minsta ormhassel här, de kvistarna verkar vara så användbara.

  SvaraRadera
 3. Väldigt fiffigt fixat av dig. Det där med jeanstyget hade jag aldrig kunnat räkna ut själv.

  SvaraRadera
 4. Det blev toppen och jag får önska dig lycka till i veckan.

  SvaraRadera
 5. Himla finurligt, Susanne! :)

  SvaraRadera